„A legizgalmasabb bajnokság vár ránk”

Dr. Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strand- és Szabadidős Bizottságának az elnöke elégedett az MKB-Pannónia Magyar Bajnokság első, tatai fordulójával, és bízik abban, hogy lassan minden visszatér a régi kerékvágásba.

Milyennek látta a strandröplabda országos bajnokság első, tatai fordulóját?

Nagyon örülök, hogy hosszú-hosszú várakozás után végre lezajlott az első forduló. Kicsit csalódott vagyok, hiszen a karantén feloldása, a szabályok enyhítése után akár a hamarabb is rendezhettük volna, de örülök, hogy legalább ezen túlvagyunk. Azt látom, hogy a versenyzők talpa alatt égett a homok, hogy végre versenyezzenek, örülök, hogy a strandröplabda továbbra is népszerű, sőt népszerűbb, mint a korábbi években. Nagy és változatos mezőny jött össze, hiszen kiemelt teremjátékosok, korábban visszavonult országos bajnokok és a fiatalok legjobbai is szerepeltek Tatán.

A zárt kapuk ellenére hangos szurkolás kísérte a mérkőzéseket.

Szerencsére a kordonozott részen kívül lehettek nézők, és bár nem voltak lelátók, szinte annyi szurkoló látogatott el, mint korábban.

Mit árul el a mezőnyről, hogy a négy győztesből hárman eddig nem nyertek felnőtt ob-fordulót?

A legrövidebb, de legizgalmasabb országos bajnokság vár ránk, minden hétvégén meglepetéseredmények várhatók.

Színfoltja a mezőnynek a Romániából érkezett, World Tour-versenyen győztes Vaida Beáta?

Örülök annak, hogy elindult az országos bajnokságon, remélem, hogy a jelenléte plusz motivációt ad a többieknek is.

Beszéljünk egy kicsit az ön szerepéről.

A szerepem ugyanaz, mint eddig. A bizottság elnökeként felügyelem az utánpótlás és felnőtt országos bajnokságokat, illetve az éves munkánk során továbbra is a versenyrendszer szabályait alkotjuk meg, a válogatottak szereplését tervezzük-szervezzük. Természetesen mindezt az idén nagyon átírta a koronavírus-járvány, ám a munka nem állt meg. Az összes sportág közül szinte a strandröplabda az első, amely a leghamarabb beindult, a versenyzők a karantén megnyitása után, nagyjából május elején rögtön elkezdtek edzeni. Az egyesületekben is gőzerővel folyik a munka, szóval ilyen szempontból nem esett ki idő, úgy érzem, felkészültek az idényre, és nagyon reméljük, hogy egyszer minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Comments are closed.