Bombameglepetések a nõknél a selejtezõben, Dunaújvárosban

Pénteken a selejtezõkkel megkezdõdött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A hölgyeknél alaposan borult a papírforma, hiszen az elõzetesen a fõtáblára kerülésre esélyesnek tartott négy páros közül mindössze egy tudta kiharcolni a továbbjutást, a második három helyet még utánpótláskorú versenyzõk foglalták el.
 

Közülük a legfiatalabb az a Vasvári Zsófia, aki még csak két hát múlva ünnepli majd a 14. születésnapját, de három évvel idõsebb nõvérével így is sikeresen vívta meg a Dénesi Dalma és Ördög Rita elleni találkozót. De a tavalyi U16-os bajnok Petréd Imola és Szabó Zsófia is bravúrosan teljesített, miután a feljutásért a döntõ játszmában legyõzték Gubicza Laurát és Szabó Adriennt. Hozzájuk képest már rutinos öreg rókának számít Földi Vivien és Szerényi Gréta, de idén még õk is elindulhatnak az U22-es bajnokság döntõjében, õk Antal Anettet és Witz Viktóriáttréfálták meg, akik azonban elõtte Juraszik Patríciát és Lakatos Diánát búcsúztatták. A papírformát egyedül a Tatán is a selejtezõbõl negyedik helyig jutó Survivor-hõs, Czene Adrienn és Császár Norina igazolták, akik játszmavesztés nélkül nyerték meg mindkét találkozójukat.
A férfiaknál azért nem volt ekkora „káosz”: ott a nyíregyházi versenyen is a fõtáblára jutó Koch Róbert és Mikulás Marcell, illetve Kecskeméti Péter és Rása Alex jutott tovább egyenes ágon, míg a vigaszágon ismét ott lesz a másik veterán Rácz László, ezúttal Jánossy Bálinttal, illetve az a Bene Róbert és Gönczi Imre, akik még a selejtezõbe kerülésért is játszottak egy selejtezõt. Feljutásuk azonban kevésbé meglepõ, inkább annak köszönhetõ, hogy tavaly nem versenyeztek, így ranglistapontjuk sem volt. Így tehát õk is versenyben vannak még azért a Volkswagen Polóért, amit a verseny gyõztesei kapnak majd használatra a vasárnapi finálé után, amelyet az M4 Sport televízió is élõben közvetít, míg a további küzdelmeket az m4sport.hu-n követhetik az érdeklõdõk.
 

 
A fõtáblára jutott párosok, nõk:
Czene Adrienn (Gödöllõi RC), Császár Norina (UTE)
Földi Vivien, Szerényi Gréta (UTE)
Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya (ÓSSC)
Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE)
Férfiak:
Kecskeméti Péter, Rása Alex (Pénzügyõr SE)
Koch Robert, Mikuláss Marcell (Strandröplabdázásért SE)
Jánossy Bálint/Rácz László
Bene Róbert/Gönczi Imre

Comments are closed.