Búcsúzott a címvédő

Juraszik Patrícia és Villám Lilla az elődöntőbe jutásért búcsúztatta a címvédő Lutter Esztert és Szombathelyi Szandrát az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulóján, míg a férfiaknál négy közé került a címvédő Kiss Dániel, Bán Viktor egység. A vasárnapi döntőket az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezúttal biztosan nem Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) sikerével indul az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, hiszen a legutóbbi két kiírást megnyerő sikerpáros a nyolc között búcsúzott a tatai nyitányon. Az „elkövető” Juraszik Patrícia és Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) volt, akik óriási, 2:1-es csatában ejtették ki a tavaly négy fordulóból hármat megnyerő egységet.

Juraszikékon kívül a Háfra Dominika, Nagy Eszter (Penta-KSE) párost búcsúztató Császár Norina, Hajós Aliz (Penta-KSE, Strandröplabdázásért SE) egység jutott a négy közé, míg Gubik Hanna és Kovács Eszter (Beach Sport, Penta-KSE) Divényi Zitát és Réthelyi Zsófiát (Kispest SE) múlta felül Az ob előtti versenyeken remeklő Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös-DSE, Gödöllői RC) is elődöntős, nekik a csütörtökön és pénteken Ljubljanában szereplő Győri Panna, Szabó Dorottya (Penta-KSE, ÓSSC) kettősön keresztül vezetett az útjuk. Császárék Vaidáékkal, Juraszikék Gubikékkal játszanak a fináléért.

A férfiaknál nem történt csillaghullás, Kiss Dániel és Bán Viktor (Pénzügyőr SE) ugyan a csoportban vereséget szenvedtek, később már nem hibáztak, a keresztjátékban a korábbi bajnok Kaszap Tamás, Nacsa Gábor (Strandröplabdázásért SE) páros ellen sem. Ghazal Jamil, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) volt az egyetlen egység, amely háromszettes meccset vívott a négy közé jutásért Berkes Zoltánnal és Soós Izsákkal (Vegyész RC Kazincbarcika, Strandröplabdázásért SE), Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE) Takács Gergelyt és Oláh Botondot (Kispest SE, Strandröplabdázásért SE), míg Bagics Balázs és Tóth András (Penta-KSE) Kun Benedeket és Szabó Zoltánz (Strandröplabdázásért SE, Múegyetemi AFC) múlta felül két szettben. Ghazalékra Stréliék, Kissékre Bagicsék várnak.

Vasárnap 9-től rendezik az elődöntőket, míg 11-től, illetve 12-től az M4 Sport élőben közvetíti a döntőket.

Lemaradtak a tatai ob-fordulóról a Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi, hiszen a Strandröplabdázásért SE két kiválósága nemcsak főtáblára jutott a ljubljanai 1 csillagos World Tour-versenyen, hanem a csoportból a második helyen tovább is lépett. Szombaton aztán már nem termett nekik babér, a nyolc közé kerülésért ciprusi egységtől szenvedtek 2:0-s vereséget.

Comments are closed.