Csúcs ez a páros!

Megjárta a mennyet és a poklot is a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettõs az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntõjében, de a lényeg a siker és Lutter figyelmeztetésre: csak jövõre nézzék meg õket!
A naptári év elején nem volt könnyû helyzetben Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra. Lutternek elváltak útjai korábbi társával, Lakatos Enikõvel, akivel megnyerte a legutóbbi négy strandröplabda ob-t, míg Szombathelyi Szandra sérülésbõl tért vissza, és alig játszott a Nyíregyháza teremcsapatában. Jött azonban a felismerés: álljon össze a páros. A játékosok február óta együtt edzenek, elszántan készülnek, és a jó utat egyre jelentõsebb sikerek jelezték: megnyerték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság elsõ két, tatai és nyíregyházi fordulóját, s közben a nemzetközi színtéren is remekeltek. Alanyi jogon voltak fõtáblások World Tour-versenyen, másutt ötödik helyezést értek el Samsunban. A legfontosabb fokmérõ azonban talán az ob Lupa-tavi döntõje volt.
S páros átment a tû fokán, pedig a Háfra Dominika, Szabó Dorottya egység két-három pontokkal is vezetett a döntõ szettben. Mégis Lutteréknek volt lélekjelenlétük a legjobbkor, a végén fordítani, így Lutter az ötödik, Szombathelyi a harmadik bajnoki címét szerezte. „Nagyon elfáradtunk, a végén már remegõ lábakkal állunk – pihegte a döntõ után Szombathelyi Szandra. – Nem titkolt cél volt, hogy megnyerjük a döntõt, nagyon kemény munka van benne. A harmadik játszmában végig az ellenfél vezetett, de elhittük, hogy tudunk nyerni, ez volt a kulcs a sikerhez. Hihetetlenül jól meg tudtunk beszélni a dolgokat, és a fináléban ez döntõ volt, minden egyes pontnál segítettünk a másiknak, le a kalappal elõttünk.”
A nívós rendezésnek és jelentõs díjazásnak köszönhetõen nyertek 400 ezer forintot, értékes tárgynyereményeket, no és persze egy ideig használhatják a Volkswagen Polót – Szandráé lesz, mert Eszternek van autója –, a legfontosabb talán azonban a visszaigazolás: nagyon jól tették, hogy egy párrá lettek a homokon. „Megjártuk a mélységet, de az a lényeg, hogy most csúcson vagyunk – mondta kicsattanó örömmel Lutter Eszter. – Érdemes volt összeállnunk, és még nagyon sokat hallanak majd rólunk. Már most szólok, jövõre nézzenek meg minket, amikor itthon játszunk, mert a nemzetközi versenyekkel eddig is rengeteget fejlõdtünk február óta, ha pedig folytatódik a tendencia, senki sem gyõzhet le minket. Nagy céljaink vannak, és eddig szinte mindent sikerült is megvalósítani, a bajnoki cím az eddigi kemény munka gyönyörû gyümölcse. Sokat teszünk az álmainkért, hiszünk magunkban és egymásban.”
Aki évek óta követi a strandröplabdát, láthatja, mekkorát fejlõdött a sportág. Az idei bajnokság rendezése, színvonala, a játék minõsége mind-mind azt mutatja, mekkora potenciál van a mûfajban. És egyre több páros választja a strandröplabdát, már nem csak kikirándulnak a terembõl a homokra a játékosok. Lutter szerint ebben nagy szerepe van Karádi Zoltánnak, a Gödöllõi RC strandröplabda-szakosztály vezetõjének. „Nélküle nem indulhatott volna el idehaza a profi strandröplabda. Sok mai strandröplabdás összeteheti a két kezét a lehetõségek miatt, nekünk korábban nem sok volt. Pedig ebben a sportágban lehet nemzetközi eredményeket elérni, igaz, nem egyik napról a másikra. Rengeteget kell dolgozni, és akkor sikerül.
Mi tesszük hozzá: ahogyan Lutteréknek.

Comments are closed.