Dömping a homokon, remeklő fiatalok

Az U18-asok között már bajnokot is avattak Tatán, míg a felnőttek a selejtezőben küzdöttek az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon, ráadásul néhányan szlovén World Tour-versenyen léptek homokra.

Nagy és izgalmas csatákat hozott a selejtező az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első mesterversenyén, Tatán. A férfiaknál és a nőknél is 16 páros küzdött a négy főtáblás helyért, azaz két meccset kellett nyerni a feljutásért. Ez végül a férfiaknál korábbi bajnokoknak, Kaszap Tamásnak és Nacsa Gábornak (Strandsport SE), Bagics Balázsnak és Tóth Andrásnak (Penta-KSE) is sikerült, továbbá Dóra Bence, Papp Mátyás (Penta-KSE), illetve Kun Benedek, Szabó Zoltán (Strandröplabdázásért SE, Műegyetemi AFC) örülhetett.

A nőknél két, délelőtt még az utánpótlásban szereplő és érmes páros is a legjobb 16 közé jutott, hiszen az U18-ban második Gyűrűs Boróka, Réthelyi Orsolya (Strandröplabdázásért SE, Kispest SE) és a harmadik Bútor Anna, Szabó Anna (Gödöllői RC) is főtáblán játszhat a legjobbak között. Rajtuk kívül Császár Norina és Hajós Aliz (Penta-KSE, Strandröplabdázásért SE), továbbá Kovács Katalin, Kun Stefánia (Strandröplabdázásért SE) folytathatja.

Ahogyan említettük, a felnőttek selejtezői előtt az U18-as lányok léptek homokra, a győzelmet a Gubik Hanna, Vecsey Fanni (Beach Sport, Gödöllői RC) páros szerezte meg. Az összes eredményt megtalálják a Magyar Röplabdaszövetség honlapján.

A hazai eseménnyel párhuzamosan négy magyar női páros a szlovéniai Ljubljanában, 1 csillagos World Tour-versenyen szerepelt, közülük kettő főtáblára jutott. A Czene Adrienn, Hajós Aliz (Penta-KSE, Strandröplabdázásért SE) páros nem nyert meccset a selejtezőben, míg a Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE) egység előbb olaszokat múlt felül, majd a svájci riválisokat legyőző klubtársakat, Juraszik Patríciát és Villám Lillát ejtette ki a főtábláért. Vasváriék jó szereplésük miatt kihagyják a tatai ob-fordulót, helyükön lucky loserként indulhat egy kettős.

Vasváriék aztán az első helyen kiemelt szlovén páros ellen nyertek izgalmas csatát, majd kikaptak egy dán duótól, így játszaniuk kell a nyolc közé kerülésért. A selejtező első körében nem szereplő Győri Panninak és Szabó Dorottyának (Penta-KSE, ÓSSC) lett pároson keresztül jutott a főtáblára. Ott előbb dán, majd szlovén párostól kaptak ki, és utaznak haza a tatai ob-fordulóra.

Comments are closed.