Elengedték, így nyertek

Hajós Artúr és Stréli Bence nem kertel, cél az első hely a döntőn, míg Vecsey Fanni reméli, hogy folytatódik a jó széria – íme, így látták az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság csepeli mesterversenyét a főszereplők!

Változatos finálékat hozott az országos strandröplabda-bajnokság második, csepeli mesterversenye, Tata után ismét Vaida Beáta és Vecsey Fanni nyert, pedig már vert helyzetben voltak, míg a férfiaknál a sérülésből visszatérő Hajós Artúr ellenállhatatlannak bizonyult Stréli Bencével.

Férfiak. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE) 2:0 (14, 17)

Hajós Artúr: Nem volt egyszerű mérkőzés, kemény, „gonosz” játékot játszott ellenfelünk, amely ellen nehéz védekezni, ám örülök, hogy ismét együtt strandröpizünk Bencével, hogy nem vagyok sérült, és hogy a hétvégén Badenben versenyzünk. A térdemmel volt probléma, de már teljesen jól érzem magam, sőt talán már Tatán is pályára léphettünk volna, ám nem akartunk kockáztatni. Büszke vagyok Jamilra, hogy ilyen jól helyettesített, és a harmadik helyig menetelt Bencével.

Stréli Bence: Már teljesen máshogy játszunk, mint két éve, igyekszünk eltüntetni a sok hibát, amely anno a „gyerekes” játékunkban előfordult, igaz, még mindig gyerekek vagyunk. Próbálunk stabilabban röplabdázni, a hétvégén ez sikerült, remélem, a Lupa-tónál is megy majd. Cél az első hely, hogy újra megszerezzük a bajnoki címet.

Rása Alex: Az első szettben nem tudtunk a saját játékunkra figyelni, ez fájó, bár nem szégyen Artúréktól kikapni, hiszen nagyon jók. A második játszmában meggyorsítottuk a játékunkat, és ezáltal könnyebben csináltunk pontokat. Meglátjuk, mi lesz a döntőn, most már tudjuk, mit játszanak Artúrék, talán így könnyebb lesz ellenük.

Rozgonyi Bálint: Nem volt sok időnk pihenni a döntő előtt, még tartott az elődöntőnk, amikor már zajlott a lányok fináléja. Ez kicsit rányomta a bélyegét, főleg az első szettre, de a másodikra is. Sebaj, majd a Lupán visszavágunk, ott a lehetőség, az lesz az igazán fontos.

Nők. Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös DSE, Gödöllői RC)–Villám Lilla, Juraszik Patrícia (Strandröplabdázásért SE) 2:1 (18, –17, 16)

Vaida Beáta: Hirtelen azt sem tudtam, hogy vége van, meg kellett néznem a táblát. Mindkettőnknek volt egyébként mélypontja, az utolsó szettben úgy éreztük, már mindegy, próbáljunk meg bármit, másodikból is áttenni. Nekem kellett néhány perc, hogy felfogjam, nyertünk, hiszen annyira rosszul játszottunk…

Vecsey Fanni: Roppant nehéz volt összeszedni magamat, de éreztem, hogy Bea támogat, bármi történik, ez nagyon kellett nekem. Fejben igazán elfáradtam a harmadik játszmára, éreztem, hogy sok volt, ám végül sikerült kilábalnom a gödörből. Igazán boldogok vagyunk a siker miatt, az eredmény is mutatja, milyen jó mérkőzést vívtunk, remélem, folytatjuk a jó szériánkat.

Villám Lilla: A döntő szettben talán kicsit hamar elhittük, hogy megvan a mérkőzés. Igazából a harmadik játszmában – különösen női meccsen – bármi megtörténhet, akár tíz ötnél is, előfordult, hogy mi fordítottunk ilyen helyzetből. Elkezdtek nyomni, mi kicsit elkezdtünk pánikolni, és a végén nekik jött ki jobban.

Juraszik Patrícia: Sikerült megvalósítani, amit rájuk készülve gyakoroltunk, sokkal többször támadtam keményen, mint a tatai döntőn. Tudtuk, hogy engem nyitnak majd, jobban vállaltam a feladatokat, a pörgetések viszont mehetnének még jobb szögben. Végrehajtottuk, amit kellett, még ha a vége kicsit el is csúszott, legközelebb jobban koncentrálunk. Jobb ilyen mérkőzésen kikapni, mint Tatán, bár nyilván érezzük, ha már három szett, sikerülhetett volna.

Comments are closed.