Hangulatos helyszín, új párosok diadala

A férfiaknál és az nőknél is erre az idényre összeálló duó nyert az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első, tatai mesterversenyén: Vaida Beáta és Vecsey Fanni, illetve Rása Alex és Rozgonyi Bálint diadalmaskodott. Eközben kiderült: a női címvédő Szombathelyi Szandra mélyvénás trombózis kapott.

Míg a nőknél nem, a férfiaknál meglepetéssel indult az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első, tatai mesterversenyének utolsó napja.

Az elmúlt időszak megméretésein remekül szereplő Vaida Beáta és Vecsey Fanni (Eötvös-DSE, Gödöllői RC), illetve a négy közé kerülésért a címvédő Lutter Esztert és Szombathelyi Szandrát búcsúztató Juraszik Patrícia és Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) döntőbe jutásával gyakorlatilag a papírforma érvényesült.

S ha már Szombathelyinél tartunk: edzője, Gubik János elmondta, a kiváló sportolóról szombat este derült ki, hogy mélyvénás trombózist kapott. Öt napig szigorúan csak feküdhet, aztán meglátják, milyen állapotban lesz, de mert az egészsége a legfontosabb, vélhetően ebben az idényben nem játszik már.

A pályára visszatérve: Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE) az első kiemelt Ghazal Jamil, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) duót győzte le, míg a 2016-ban bajnok Bagics Bence és Tóth András (Penta-KSE) arról gondoskodott, hogy a férfiaknál se legyen finalista a címvédő. Izgalmas, szép megoldásokat is hozó csatában ejtették ki Kiss Dánielt és Bán Viktort (Pénzügyőr SE), még úgy is, hogy a pénzügyőrösöknek volt esélyük egyenlíteni, a második szettben 20:17-re is vezettek.

A női döntő ennél sokkal kevesebb izgalmat tartogatott, Vaida és Vecsey gyorsan megnyerte a finálét: bár kezdetben a Juraszik, Villám páros vezetett, 6:5 után eltört valami. Vecseyék remek szervákkal, kemény támadásokkal dolgoztak, láthatóan jól felkészültek az ellenfél játékából, így alig fél órával a kezdés után már a győzelmi nyilatkozatokat adhatták.

A férfiaknál a jelek szerint Tóth Andrásékból túl sokat kivett a Kiss Dánielék elleni elődöntő, no meg a selejtező miatt háromnaposra nyúló megméretés. Hiába küzdött Rozgonyi vállproblémával – alaposan be is volt tape-elve a testrész –, így is pontosabbak és erősebbek voltak. A második szettben ugyan Tóthék új lendületet kaptak, végül „csak” szorosabb szettre futotta a 2016-os bajnokpárostól, és a mostani idényre összeálló Rása Alex, Rozgonyi Bálint duó győzött.

A nőknél a pénteken még Vecseyvel U18-as bajnok Gubik Hanna és Kovács Eszter, míg a férfiaknál Ghazal Jamil, Stréli Bence páros szerezte meg a bronzérmet. A felnőttek mellett az U18-as fiúk is homokra léptek vasárnap: SRSE-s házidöntőt rendeztek, nagy csata után Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton ünnepelhetett Tari Bence és Veress Ákos ellen.

A tatai mesterverseny egyébként annak ellenére volt hangulatos, hogy zárt kapusan kellett megrendezni: a kordonok mögött tekintélyes közönség gyűlt össze, amely lelkesen biztatta a szereplőket.

Augusztus 14–16-án rendezik meg az ob második fordulóját, a csepeli mesterversenyt, majd augusztus 28–30-án a Lupa-tavi döntőt. 

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG

  1. MESTERVERSENY, TATA

Döntő. Férfiak. Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE)–Bagics Balázs, Tóth András (Penta-KSE) 2:0 (13, 17). Nők. Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös-DSE, Gödöllői RC)–Juraszik Patrícia, Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) 2:0 (8, 13)

A 3. helyért. Férfiak. Ghazal Jamil, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Bán Viktor (Pénzügyőr SE) 2:1 (–13, 28, 10). Nők. Gubik Hanna, Kovács Eszter (Beach Sport, Penta-KSE)–Császár Norina, Hajós Aliz (Penta-KSE, Strandröplabdázásért SE) 2:1 (15, –13, 8)

Elődöntő. Férfiak. Bagics B., Tóth A.–Kiss D., Bán 2:0 (19, 25), Rása, Rozgonyi–Ghazal, Stréli 2:0 (14, 20). Nők. Vaida, Vecsey–Császár N., Hajós A. 2:0 (15, 12). Juraszik P., Villám L.–Gubik, Kovács E. 2:0 (7, 12)

 

Comments are closed.