Játékból érkeznek a Lupára

Vaida Beáta és Vecsey Fanni úgy nyert aranyat vasárnap, hogy az ellenfél sérülése miatt játszania sem kellett, míg a férfiaknál egy másik A-kategóriás versenyen az ob-címvédő Kiss Dániel, Bán Viktor duó győzött.

 

Sűrű hétvégével hangoltak a topversenyzők az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a korosztályos versenyek miatt már csütörtökön kezdődő lupa-tavi döntőjére.

Csütörtökön és pénteken Budakalászon rendezték meg a Last Minute-kupa nevű A-kategóriás versenyt (amelyet egyébként B-kategóriás verzió is követett), majd vasárnapra Csepelre költözött a mezőny, hogy szerepeljen a Szabadkikötő Friends Cup Openen.

Budakalászon a férfiaknál a tavaly bajnoki címet szerző Kiss Dániel, Bán Viktor duó (Pénzügyőr SE) győzött, miután a döntőben 2:0-ra verte a klubtárs Kovács Zoltán, Tordai Ábel kettőst, a bronzérem Mészáros Zoltáné és Nacsa Gáboré (Hajdúnánás és Debrecen Térsége SSZSE, Strandsport SE) lett.

Néhány nappal később Nacsa már a Strandröplabdázásért erősítő Ghazal Jamillal indult, és nyert is, a fináléban a szintén SRSE-s Soós Izsákot és Oláh Botondot múlták felül.  A harmadik helyet Oszlányi Simon és Domján Sebestyén (Strandsport SE) szerezte meg.

A női Last Minute A-kategóriás versenyen kiderült, a két mesterversenyt megnyerő Vaida Beáta és Vecsey Fanni (Eötvös DSE, Gödöllői RC) sem legyőzhetetlen. A páros ugyan döntőbe jutott, ám a tavaly még Szabó Dorkával ob-döntőt vívó Háfra Dominika (Penta-KSE) és klubtársa, Nagy Eszter háromszettes csatában nyert, míg a harmadik helyen a mindkét mesterversenyen döntős Juraszik Patrícia, Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) végzett.

Csepelen már Vaidáék örülhettek, és játszani sem kellett az aranyért. Történt ugyanis, hogy a Győri Panna, Szabó Dorka (ÓSSC, Penta-KSE) páros fináléba jutott, ám Szabó kisebb térdsérülése miatt fel kellett adniuk a mérkőzést. Az Exatlon-versenyző azonban jelezte, a Lupára már 100 százalékos állapotban lesz. A harmadik hely sorsa a pályán dőlt el, Gubik Hanna és Kovács Eszter (Beach Sport SE, Penta-KSE) javára.

A nemzetközi porondon is szerepeltek magyarok, a badeni egycsillagos World Tour-viadalon három egység indult. A vírushelyzet miatt csökkent a versenyzési lehetőségek száma, ráadásul a nemzetközi szövetség pontbefagyasztása is a toppárosokat csábította a megméretésre, amelynek mezőnye inkább emlékeztetett négycsillagos eseményekére, például a világ tíz legjobb egysége közül is szerepelt néhány Badenben. A három magyar kettős egyikének sem sikerült a továbblépés, a férfiaknál a Hajós Artúr, Stréli Bence és az Oláh Botond, Ghazal Jamil (mindannyian Strandröplabdázásért SE), míg a nőknél az ugyancsak SRSE-es Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi duó búcsúzott a selejtezőben.

Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság végjátéka csütörtökön az U20-s döntőkkel kezdődik, vasárnap a Lupa-tónál kiderül, ki nyeri az aranyérmet.

Comments are closed.