Jöhet a pihenő

 

Két nívós tornán is szerepelt Benkő Balázs és Oláh Botond, akik elképesztő magas páratartalomban játszottak, és az idényvégi fáradtság is megmutatkozott teljesítményükön.

 

Tapasztalatokban gazdag utazással zárta a strandröplabdaidényt Benkő Balázs és Oláh Botond – egymás oldalán. Mivel Benkő társa, Hajós Artúr és az Oláh Botonddal induló Stréli Bence is a tengerentúlon pihent, a tavalyig egy párost alkotó két fiatal ismét összeállt, és előbb lettországi, majd ománi World Tour-versenyen szerepelt.

A jurmalai kaland rövidre sikerült: Benkő és Oláh a selejtezőben kezdte meg a 3 csillagos felnőtt World Tour-viadalt, és erős mezőnyben nem sikerült a továbbjutás, az első meccsen három játszmában győzött egy márkás cseh páros.

Lettországból az ománi Salalah felé vette az irányt a duó, az 1 csillagos eseményen nem a kvalifikációban szerepelt, hanem ötödik kiemeltként rögvest a főtáblán léptek homokra. A fiatalok tapasztalatokkal igen, győzelmekkel azonban nem gazdagodtak, mert előbb kazah, aztán iráni riválistól kaptak ki, és a 13. helyen zártak.

„Brutális hőségben, 94 százalékos páratartalomban kellett játszanunk, ez utóbbi viselt meg minket a legjobban – mondta Benkő Balázs és Oláh Botond, aki már hazatért Ománból. – Az idény végére mindketten elfáradtunk, jöhet a pihenés.”

Ahogyan korábban is írtuk, ideiglenesen álltak össze a srácok, azaz a folytatásban mindenki visszatér korábbi párjához.

 

Comments are closed.