Ki nevet a végén?

Az esélyesek gyõznek, netán valamelyik, fordulót még nem nyerõ párost koronázzák meg? Szombaton és vasárnap, az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntõjében minden eldõl. 
Forró és izgalmas – e két jelzõvel túlzás nélkül illethetjük a júniusban a tatai fordulóval kezdõdõ, a döntõvel a Lupa-tónál záruló, az MKB-Pannónia Alapkezelõ által támogatott strandröplabda-bajnokságot. Az egész nyarat átívelõ izgalmas sorozatban persze olykor esett az esõ és fújt a szél, de alapvetõen a nyári melegben nagyszerû csatának lehettünk szemtanúi a homokon. És csak most jön a java!
A férfiaknál mindenképpen, hiszen ahány forduló, annyi gyõztest avattak. Tatán a Kiss Dániel, Takács Gergely kettõs gyõzött, hogy aztán három héttel késõbb már ne bírjon az ifjonti erõt képviselõ Hajós Artúr, Stréli Bence duóval Nyíregyházán. Dunaújvárosban pedig már az arra az állomásra összeálló, tavaly közösen sikeres Bán Viktor, Rozgonyi Bálint jött, látott és gyõzött. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a héten az U22-es bajnokságot megnyerõ, felnõttfordulón is érmes Benkõ Balázs, Oláh Botond párosról. Ember legyen a talpán, aki megmondja, melyikük érhet révbe hétvégén.
A nõknél valamivel egyszerûbb a képlet, hiszen a nemzetközi versenyeken is eredményesen teljesítõ Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettõ kiemelkedik a mezõnybõl, a háromból két fordulón sem talált legyõzõre. A harmadikon viszont már igen, a Háfra Dominika, Szabó Dorottya kettõs az elõdöntõben múlta felül Szombathelyiéket, majd diadalmaskodott is Dunaújvárosban. Valami azt súgja, hogy a Lutter, Szombathelyi páros a döntõben is képes lehet a gyõzelemre. Ha összejön az aranyérem, Lutter az ötödik, Szombathelyi a harmadik bajnoki elsõségét szerzi – de az elsõ közösen.
A férfi és nõi fõtáblán – amely pénteken alakul ki, mivel holtverseny volt több döntõs helyért is – a legjobb 16-16 páros szerepel. A szokásos kétvereséges vigaszágas rendszerben zajlanak a küzdelmek, azaz egy vereség után még van lehetõség javítani. Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság díjazása pazar, bruttó kétmillió forinton osztozkodnak a legjobbak, plusz a két nem gyõztes párosa egy évre megkapja a Volkswagen Polo személyautót. Ahogyan eddig is, a támogatóknak köszönhetõen most is értékes tárgynyeremények találnak gazdára.
A nézõk sem távoznak üres kézzel, hiszen a Lupa-tavon az izgalmas küzdelmek és a remek hangulat mellett ajándékok várnak rájuk. Szombaton és vasárnap is 9-kor kezdõdik a program, szombaton kialakul az elõdöntõ párosítása, míg vasárnap a helyosztókat vívják – a döntõket déltõl élõben közvetíti az M4 Sport. A héten a különbözõ utánpótlás-korosztályok döntõi elõzték meg a felnõttek fináléit.
Beach Volleyball Hungary Facebook-oldalon minden fontos információt megtalálnak, képekkel, videókkal számolunk be az eseményrõl.

Comments are closed.