Még hét esély

Sem a Győri Panni, Kovács Eszter, sem a Czene Adrienn, Dénesi Brigitta páros nem jutott főtáblára a Lupa-tónál zajló egycsillagos World Tour strandröplabdaversenyen.

Nem érdemes elkiabálni az ilyesmit, de ahogyan a Lupa-tónál körülnéz az ember, óhatatlanul az jut eszébe: a magyar rendezés megint esélyes lesz az európai szövetség, a CEV különdíjára, amelyet tavaly a siófoki egycsillagos World Tour-rendezvény érdemelt ki.

Az idén a magyar szervezők a Budapesthez közeli helyszínre vitték a viadalt, s nem mintha Siófokkal bármilyen probléma lett volna, de a Lupa-tónál talán még jobb dolguk van a versenyzőknek, edzőknek, egyszóval mindenkinek, aki szerepel a strandröplabdaversenyen.

A kedvelt strandon egyébként nagy a „forgalom”, hiszen vasárnap fejeződött be az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, ennek a helyét „vette át” a World Tour-viadal. Csak magyar szempontból sikerült kicsit keserűbbre a nap, hiszen egyik hazai női páros sem jutott fel a 16 egységet felvonultató főtáblára. Győri Panni és a strandon az idén először szereplő Kovács Eszter, illetve a Czene Adrienn, Dénesi Brigitta páros lépett homokra. A selejtező első körében éppen egymással akadtak össze, 2:1-es sikerrel Győriék léptek tovább, ám a Gerda Grudzinskaite és Karole Virbickaite litván egység 2:0-s sikerrel elütötte őket a főtáblától.

Péntektől azonban ismét lesz kiért szorítaniuk a magyaroknak, hiszen a férfiaknál három – Hajós Artúr és Benkő Balázs, Oláh Botond és Stréli Bence, illetve Rozgonyi Bálint és Soós Izsák –, a nőknél pedig négy – Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, Háfra Dominika és Szabó Dorottya, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti, illetve Vasvári Zsófia és Vecsey Fanni – egység is szerepel az eseményen.

A férfiaknál az első kiemelt a lett Mihails Samoilovs, Aleksandars Solovejs páros, míg a nőknél a japán Chiyo Suzuki, Yurika Sakaguchi egységet rangsorolták a legmagasabban. Az eredményeket és a továbbjutók listáját a CEV honlapján megtalálják.

Comments are closed.