Mindkét nemnél kiesett az első kiemelt!

Hullanak az esélyesek az immár világranglista-pontokat is adó 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság  III. mesterversenyén, ahol a férfiaknál eleve nem indulhatott a címvédő és az első két hétvégén győztes Hajós/Stréli páros, aztán a negyeddöntőben kiesett a Papp/Soós és a nőknél ugyanekkor a Szabó D./Vecsey kettős!

Csepelen vasárnap jöhetnek az elődöntők és a finálék! 

Nem múlik el váratlan fejlemény nélkül egyetlen nap sem a 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokságon: a III. mesterversenyen, Csepelen például az történt a főtábla szombatján, hogy már a negyeddöntőben kiesett a nők első kiemeltje, a Szabó D./Vecsey (8762) páros, majd ugyanígy a férfiaknál a Papp/Soós (5962) kettős!

Ehhez az kellett, hogy a Szabó D./Vecsey duó ugyan megnyerte az A-csoportját, így átugrotta a keresztbejátszós nyolcaddöntőt – ám nem mindenkinek volt ilyen sima a nap eleje, a vége sokkal inkább. Tudniillik az első mesterversenyen nyertes, ezúttal harmadik kiemelt Győri/Szabó A. (7032) kettős a második helyre szorult a C-csoportban, ezért nyolcaddöntőzésre kényszerült. Ott persze két játszmában nyert, továbbjutott a negyeddöntőbe, mit ad isten, a  Szabó D./Vecsey karjaiba, másképpen az első és harmadik kiemelt már a nyolc között találkozott. A természetesen háromszettesre nyúló rangadó végén azonban a Győri/Szabó A. kettős örülhetett, a legmagasabban rangsorolt női kettős pedig kiesett.

Mögöttük jobban bejött a papírforma, a 2. kiemelt Vasvári Zs./Vasvári E. (8010) és a 4. kiemelt Szombathelyi/Villám (6490) páros is csoportgyőztesként és a negyeddöntőből két játszmában végezve lépett a legjobb négybe.

Bekeretezte viszont a napot, hogy utolsónak a selejtezőből induló, összességében 15. kiemelt Bútor/Kristóf páros csatlakozott az elődöntősökhöz! Az ő útjuk a B-csoport harmadik helyéről indult (illetve folytatódott, ugye), majd a nyolcaddöntőben a 8. kiemelt Czene/Hajós (3963), a negyeddöntőben pedig a 6. kiemelt Gubik/Németh-Tóth (4787) pároson át vezetett.   

A férfiaknál is akadt meglepetés, még ha a legnagyobb a start előtti is, hiszen Stréli Bence sérülése miatt a címvédő, az első két mesterversenyen győztes és a harmadikon is első kiemelt Hajós/Stréli párosnak vissza kellett lépnie, így természetesen át kellett skálázni a felnőtt sorrendet is, amelynek élére a Papp/Soós páros került helyettük. Csakhogy a 8. kiemelt Bán/Solti (3560) duó megviccelte őket az A-csoportban, megnyerte a háromszettesre nyúló rangadójukat, sőt, az itt szerzett lendülettel az élen zárta a csoportot és az egyenes ági negyeddöntőjét is hozta.

Eközben a csoportmásodik helye miatt a Papp/Soós kettős mehetett nyolcaddöntőzni, ahonnan ugyan még simán továbblépett, viszont a negyeddöntőben a harmadik kiemelt Kiss D./Rása (5370) párossal kellett szembenézniük, és noha főleg a második játszma szorosan alakult, alulmaradtak, azaz a férfiaknál is már a legjobb nyolc között elvérzett az első kiemelt!

Az állva maradtak között a második kiemelt Mikuláss-Koch/Szabó V. (5740) kettős maradt a legmagasabban rangsorolt csapat, majd jön a Kiss D./Rása duó, utánuk pedig a nyolcadik kiemelt Bán/Solti és a 12.-ként utolsó automatikus főtáblás, a Fazekas/Bagics (2850) páros.

Ahogy az első és második, úgy az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság III. mesterversenye is egymillió forint összdíjazású. Szokásosan vasárnapra maradnak az elődöntők és a döntők, amik közül a 14.05-kor induló finálé-program megnézhető az M4 Sport+ (Duna World) közvetítésén keresztül is.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021,
III. MESTERVERSENY, CSEPEL

Szombat. Elődöntő: Bán/Solti–Fazekas/Bagics, Kiss D./Rása–Mikulás-Koch/Szabó V., 10.00. Bronzmérkőzés, 12.00. Döntő, 15.15

NŐK

Szombat. Elődöntő: Győri/Szabó–Szombathelyi/Villám, Bútor/Kristóf–Vasvári Zs./Vasvári E., 9.00. Bronzmérkőzés, 11.00. Döntő, 14.05

AMIN MÁR TÚLVAGYUNK

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny. (A győztes párosok. Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Győr/Szabó A.)

Július 2–4., Gyenesdiás: II. Mesterverseny. (A győztes párosok: Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Vasváry Zs./Vecsey)

AMI MÉG HÁTRAVAN

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő (nevezési határidő: július 30.)

Comments are closed.