Népes mezőny Csepelen

A női címvédők nélkül, ám sok indulóval folytatódik az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, a második, csepeli mesterverseny felnőttdöntőit élőben közvetíti az M4 Sport.

30+30, 14+24, 15+20

A számmisztika is mutatja, nagy az érdeklődés az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság iránt, csütörtöktől vasárnapig három korosztály párosai veszik birtokba a csepeli homokot.

A felnőttek között mindkét nemben 30 egység nevezett a bruttó egymillió forint összdíjazású második ob-fordulóra, míg a csütörtöki, az U22-eseknek bajnoki címet adó versengésre 14 férfi és 24 női páros jelentkezett, az U16-osoknál pedig 15 fiú és 20 leány páros nevezett.

Csütörtökön egyébként kis túlzással mini felnőttbajnokságot rendeznek, hiszen csupa olyan duó szerepel az U22-esek között, amelyik a felnőttek pénteken kezdődő versengésében is eséllyel indul. Mindkét korosztályban homokra lép Hajós Artúr és Stréli Bence. Hajós eddig kisebb sérüléssel küzdött, ezért Stréli Tatán a Strandröplabdázásért SE-t erősítő klubtárssal, Ghazal Jamillal állt össze, ám a „megszokott” partner rendbe jött. A felnőttek között a második kiemelt a Tatán nyerő Rása Alex, Rozgonyi Bálint duó, míg az Öreg-tó partján még a selejtezőből döntőig jutó Bagics Bence, Tóth András korábbi bajnokpáros ezúttal egy napot pihenhet, hiszen hatodik kiemeltként főtáblás.

Ahogyan megírtuk, a nőknél Szombathelyi Szandra mélyvénás trombózisa miatt már nem indul a hátralévő ob-versenyeken a címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi címvédő, az első kiemelt a tavaly Háfra Dominikával ob-döntőt vívó Szabó Dorottya, továbbá Győri Panna lesz. Nagy esélyes ugyanakkor a másodikként rangsorolt, a tatai esemény idején szlovéniai 1 csillagos World Tour-versenyen szereplő testvérpár, Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi, illetve a Tatán nyerő Vaida Beáta, Vecsey Fanni egység, és persze az első ob-fordulón döntős Juraszik Patrícia, Villám Lilla kettős. Vecsey az U22-esek között Gubik Hannával indul, legutóbb az U18-asok között diadalmaskodtak, ám a hasonló terveikhez a Vasvári testvéreknek is lesz néhány szavuk.

A felnőttek között továbbra is az első 12 kiemelt kapott helyet automatikusan a főtáblán, a többiek a maradék négy pozícióért küzdenek a pénteki selejtezőben.

Az U22-es férfiak és nők csütörtökön lépnek pályára. A felnőttek versenye szokás szerint pénteken, a selejtezőkkel indul, majd szombaton a csoportmérkőzésekkel folytatódik, estére mindkét nemben kialakul az elődöntő párosítása. Akárcsak a tatai, a csepeli mesterversenyt is zárt kapuk mögött rendezik, ám a vasárnapi döntőket az M4 Sport élőben közvetíti, a nők 11-től, a férfiak 12-től játszanak. Az utánpótlás is szerepel az utolsó napon, hiszen az U16-os lányok és fiúk is a bajnoki címért küzdenek.

A Magyar Röplabdaszövetség honlapján minden információt megtalál.

 

Comments are closed.