Papírforma és meglepetések

Zömmel azok kerültek elődöntőbe az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében, akikre számítani lehetett, de azért történtek meglepetések. 

Eljött végre ez a nap is: május vége óta, négy fordulón keresztül versengtek egymással a legjobb párosok, hogy aztán a Lupa-tónál rendezendő döntőben kiderüljön, ki nyeri meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságot.

Az idei ranglistapontok alapján nemenként a legjobb 16 páros léphetett homokra, és nem is történtek óriási meglepetések. Igaz, azért arra kevesen számítottak, hogy a legutóbbi két fordulóban győztes Hajós Artúr, Benkő Balázs egység „csak” a vigaszágról jut a négy közé, ám a dunaújvárosi finálé „visszavágóján” a Bán Viktor, Kiss Dániel egység a nap valószínűleg legjobb összecsapásán legyőzte az esélyest.

„Talán blokkban és mezőnymunkában mi tudtunk több extrát elővenni” – fejtegette a siker lehetséges titkát Bán Viktor, miközben Kiss arról beszélt, hogy menetközben váltottak taktikát, így nyertek. Később persze Hajósék is négy közé jutottak, ám ezúttal nem jöhet össze a már-már szokásos házidöntő, hiszen klubtársaikkal, Oláh Botonddal és Stréli Artúrral találkoznak a fináléért. Nagy meglepetés ugyanakkor, hogy még versenyben van az érmekért az Oszlányi Simon, Domján Sebetyén páros, korábban sem külön-külön, sem együtt nem értek el megközelítőleg sem ilyen kiemelkedő eredményt.

Igaz ez a nőknél a Gubicza Laura, Nagy Kitti egységre is, amely meglepetésre jutott a négy közé, ám valószínűleg eddig tart majd a tündérmese, mert ellenfele a Szabó Dorottya, Háfra Dominika duó lesz. Szabóék egyszer sem hibáztak, egyenes ágon jutottak az elődöntőbe, s mint a játékos elmondta, éppen ideális ritmusban zajlott a napjuk, hiszen az első két mérkőzés után, a harmadik találkozó előtt jutott idő a pihenésre és a megfelelő bemelegítésre is. Az már kevésbé jött jól, hogy fújt a szél: a centerpályáknál a lelátó még „fogott” úgy, ahogy, ám a külső pályákon a labda néha egészen egyedi utat járt be egy-egy érintés után.

A címvédő Lutter Eszternek és Szombathelyi Szandrának egyébként szinte az egész szombati nap bemelegítésnek számított, habkönnyen kerültek a négy közé.

Vasárnap már reggel fél 9-kor indul a program. A döntőket az M4 Sport élőben közvetíti, míg a centerpálya mérkőzéseit a Beach Volleyball Hungary Facebook-oldalán követheti.

+++eredménytip.+++
MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
Az elődöntő
Férfiak. Bán Viktor, Kiss Dániel (LV Sport Pénzügyőr SE)–Oszlányi Simon, Domján Sebestyén (Strandsport SE), Oláh Botond, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Hajós Artúr, Benkő Balázs (Strandröplabdázásért SE). Nők. Szabó Dorottya, Háfra Dominika (Óbudai SSC)–Gubicza Laura, Nagy Kitti (Gödöllői RC, MAFC), Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE)

A program
Vasárnap. Férfi és női elődöntő, 8.50. Nők, döntő, 12. Férfiak, döntő 13. Nők, a 3. helyért, 14. Férfiak, a 3. helyért, 15

Comments are closed.