Remek hangolás

Nagyszerûen készült Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Lupa-tavi döntõjére, hiszen a fõtáblára jutott és a 13. helyen végzett a ljubljanai 1 csillagos World Tour-versenyen. A többi magyar a selejtezõben ragadt.
Csak úgy hemzsegtek a magyar párosok a szomszédos Szlovéniában, egészen pontosan Ljubljanában, ahol 1 csillagos World Tour-versenyt rendeztek. A férfi és nõi duók a selejtezõben kaptak lehetõséget, és a négy egység közül a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (4. kiemelt a selejtezõben) kettõs a fõtáblára is jutott. Az MKB-Pannónia támogatásával zajló strandröplabda-bajnokság két fordulójában is gyõztes páros a kvalifikációban szoros meccsen diadalmaskodott az amerikai Fuller, Melville (13.) (2:0, 20, 19) ellen, s bár a következõ körben szettet veszítettek, meccset nem a szlovén Nika Bevc, Kaja Kersnik (12.) duó ellen (2:1, 19, –17, 10). A páros az elõzõ heti, samsuni 5. hely után így ismét a fõtáblán szerepelhetett (akkor alanyi jogon volt tagja a mezõnynek), amely további két mérkõzést jelentett számára. Sem a svájci Esmeé Böbner, Zoé Vergé-Depré (0:2, –16, –8), sem a szlovén Tjasa Kotnik, Tjasa Jancar (1:2, -20, 13, 7) ellen nem sikerült azonban nyerni, íg y a 12. hely jutott az elsõ számú magyar nõi párosnak.
Nagyon fontos volt, hogy minél több meccset játsszunk a Lupa-tavi döntõ elõtt, boldogok vagyunk, hogy sikerült megvalósítani a célunkat. Az utolsó mérkõzésünket kicsit jobb játékkal talán megnyerhettük volna, de majd legközelebb. Jó volt belekóstolni ebbe a színvonalba, amelyet Ljubljanában tapasztaltunk. A jó hír, hogy van hova fejlõdni, és mindennap azért dolgozunk, hogy még jobbak legyünk" – írták a játékosok közös Facebook-profiljukon.
Ami a többi magyar illeti, a kvalifikáció elsõ körében ketten egymással akadtak össze. Az MKB Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulójában gyõztes Háfra Dominika, Szabó Dorottya (7.) páros 2:0-ra (19, 18) múlta felül a Dénesi Brigitta, Gyõri Panna (10.) kettõst. A cseh Tereza Kotlasova, Daniela Resova egység két játszmában azonban jobbnak bizonyult (–16, –16), így Háfráéknak álom maradt a fõtábla.
Akárcsak a férfiaknak. A strandröplabda ob tatai fordulójában bronzérmes Oláh Botond, Benkõ Balázs (11.) egység brutálisan küzdelmes második játszmával is felülmúlta a kanadai Dallas Keith, Hugo Rosso-Bonneau párost (6.) (19, 30), a szerb Djordje Klasznics, Marko Plavsics (3.) ellen azonban már nem sikerült felülírni a papírformát (0:2, –17, –21), így a két fiatal magyar nem került a fõtáblára.
A strandröplabda ob döntõjét augusztus 11–12-én rendezik meg a Lupa-tavon, az esemény a nézõk számára regisztrációhoz kötött. A szórakozás garantált, hiszen a férfiak és nõk között is a legjobb 16–16 páros küzd meg az egy évre elnyerhetõ Volkswagen Polóért és a jelentõs pénz- és tárgynyereményekért.

Comments are closed.