Törökországi diadalok

Nagyszerûen szerepeltek a magyarok a samsuni 1 csillagos World Tour-versenyen, a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros rég látott jó eredményt ért el. 
Az lehet, hogy két állomáson gyõztes Lutter Eszter (Penta Gödöllõi RC), Szombathelyi Szandra(RÖAK Kaposvár) páros „csak” a harmadik lett legutóbb, az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulóján, viszont remekült hangolt, és rá néhány napra fantasztikusan szerepelt a samsuni 1 csillagos World Tour-versenyen. Már az nagyszerûnek számított, hogy a kettõs a közös munka kezdetétõl elõször alanyi jogon, a pontszámuk alapján a fõtáblán kapott helyet ilyen szintû versenyen. Nem volt azonban megállás: ugyan a csoportkör elsõ meccsén kikaptak a lányok egy cseh párostól, ám egy török duó elleni sikernek köszönhetõen a legjobb 12 közé jutottak. Ráadásként a hatodik kiemelt dán páros ellen nyertek, így nyolc közé kerültek. A végállomást az ötödik helyen kiemelt svéd egység jelentette, ám az ötödik hellyel így is beállították minden idõk legjobb magyar szereplését, ráadásul 60-60 világranglistapontot is kaptak.
Ilyen elõkelõ pozíciót legutóbb 2009-ben Dambendzet Nathalie és Józsa Zsuzsanna ért el a zágrábi szatellittornán, azt megelõzõen pedig 2003-ban Nyári Virág és Selmeczi-Brecher Zsuzsanna a franciaországi Le Lavandouban, 2001-ben pedig Nagy Krisztina és Schlegl Katalina thaiföldi Pattayában végzett ötödikként. Samsunban nemcsak Lutterék, hanem a Benkõ Balázs, Oláh Botond páros is szerepelt. A fiatalok egy-egy meccset veszítettek és nyertek, és a 12 közé kerültek, ám ott már nem tudtak újra nyerni. A 9. hely azonban így is dicséretes. A múlt hét krónikájához tartozik, hogy Jurmalában U22-es Európa-bajnokságot rendeztek, ám sem a Harmat Borbála, Orbán Orsolya, sem a Dunaújvárosban gyõztes Bán Viktor, Rozgonyi Bálint duónak nem sikerült továbblépnie a csoportból.
A hétvégén három nõi páros – Lutterék mellett Szabó Dorottya és Háfra Dominika, illetve Dénesi Brigitta és Gyõri Panna – is a ljubljanai 1 csillagos World Tour-versenyen szerepel, aztán augusztus 11-12-én az összes hazai élversenyzõnek következhet a nagy feladat, az MKB Pannónia-Alapkezelõ támogatásával, jelentõs pénznyereményért és értékes ajándékokért zajló strandröplabda ob Lupa-tavi döntõje.

Comments are closed.