Vasváry Zs./Vecsey és Hajós/Stréli győzött Gyenesdiáson

Fantasztikus mérkőzésekkel, illetve sajnálatos sérüléssel ért véget az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság II. mesterversenye a Balaton partján. Két hét múlva már a harmadik forduló következik Csepelen.

Ahogy a szokások rendelik, vasárnapra az elődöntők és a döntők maradtak az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság aktuális mesterversenyén, aminek ezen a hétvégén Gyenesdiás volt a házigazdája.

A hölgyeknél simán lementek a napi első meccsek, az első kiemelt Vasváry Zs./Vecsey (7976) páros 6-ra és 17-re hozott játszmával lépett a finálába, és a harmadik kiemelt Szombathelyi/Villám (5816) duó sem pazarolt sokkal több energiát, 19-cel és 8-cal hozták a két szettet. Az elődöntőben alulmaradtak viszont parádés meccset hoztak össze a „kisdöntőben”, amit végül a Nagy E./Szabó D. (4697) kettős küzdött ki magának a Divényi/Réthelyi (4980) párossal szemben. 

Mindezek után a finálé is a lehető legmagasabb színvonalat hozta, nem beszélve az izgalmakról. Az első szettet ugyanis elcsente a  Szombathelyi/Villám duó – innen kellett visszajönnie a  Vasváry Zs./Vecsey kettősnek, amely nem mellesleg a korosztályos Európa-bajnoskságra is készült ezen a víkenden, azért állt össze, például. A második szettben tehát fordult a széljárás, egyenlített a favorit, amely a harmadikban már be is húzta a meccset, de csak 13-ra, úgyhogy az utolsó izzadságcseppet is kfacsarták belőlük a II. mesterverseny bajnoki címéért!

„Az első játszmában nagyon stresszesen játszottam, voltak ki nem kényszerített hibáim is. Utána feljavult a nyitás-fogadásom, és Zsófi is sokat hozott a mezőnyből, ettől már felszabadultunk, és még több pontot szereztünk” – értékelt dicséretes önkritikával Vecsey Fanni, amihez Vasvári Zsófi a következőket tette hozzá: – „Nagyot küzdöttünk, nem engedtük el a meccset az első szett után. Végig próbáltunk vidáman játszani, és nagyon örülünk, hogy sikerült nyernünk.

Azért is indultunk most együtt, hogy tudjunk gyakorolni a korosztályos Eb-re, elég jól sikerült, reméljük, ott is jó formában leszünk.”

Nyilván jó formában van a címvédő, az I. mesterversenyen győztes, ezúttal is első kiemelt és csoportelsőként simán a négyig jutó Hajós/Stréli (7420) páros is, de ez aligha lehet meglepetés, miként az sem, hogy az elődöntőjükkel is viszonylag gyorsan végeztek, 18-ra és 17-re hozták a két szettet.

A nagyobb sztori a másik ágon íródott, mert a selejtezőből induló, majd a csoportkörből a közép/nyolcaddöntőbe jutó, ott a 8. kiemelt Petik-Udvarhelyi (3557), majd a negyeddöntőben a 3. kiemelt Oláh/Dóczi (5231) kettőst is búcsúztató Fazekas/Hubicska (1360) páros az elődöntőben meg kiejtette a 4. kiemelt Kiss D./Rása (4580) párost!

Igazán nem érdemelték meg, hogy úgy érjen véget a finálé, ahogy…

Mert a döntő is parádésan alakult, az első játszmában hatalmas küzdelem árán 21:20-as előnyhöz jutott a Hajós/Stréli páros, amikor egy oldalra vetődés közben Hubicska Patrik hatalmasat ordított, és azonnal a bal lábához kapva terült el a homokon. Nyilván jött az orvosi segítség, de az rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy itt nem lesz folytatás. Hubicska, szegény, megpróbált lábra állni, ám néhány bicebóca lépés után vissza kellett huppannia a talajra. Úgyhogy sérülés miatt az első játszma végével lezárult a döntő és vele az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság II. mesterversenye is.

„Sajnáljuk, hogy így ért véget, mert ez tényleg döntőhöz méltó színvonalú mérkőzésnek tűnt, nagyon szoros lehetett volna. Szomorúak vagyunk, mert nagyon élveztük – kezdte Hajós Artúr. – Én a feladás után átnéztem a túloldalra, és már láttam, ahogy Patrik nagyon hosszú kilépésből, vetődésből dőlt el, azonnal érezhető volt, hogy ez nem kis dolog, hanem sajnos komoly a baj, látszott, hogy nagyon fájdalmas.”

Mindenesetre a Hajós/Stréli páros, ha teljes „menetidő” nélkül is, de győzött Tata után Gyenesdiáson is, tartva a remek formáját.

„Nagyon sajnáljuk, hogy így ért véget – kezdte empatikusan Stréli Bence is, aki szakmai dicséretben is részesítette az ellenfelet. – Én már a selejtező után beszéltem velük, éreztem, hogy tovább fognak menetelni és velük döntőzünk majd. Nekünk a célunk, hogy minden hazai fordulót behúzzunk, méghozzá egyre stabilabb játékkal, miközben world tour-versenyekre is megyünk.”

Az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság sem pihen sokat, két hét múlva, július 16–18. között Csepelen következik a III. mesterverseny!

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021,
II. MESTERVERSENY, GYENESDIÁS

FÉRFIAK

Elődöntő: Hajós/Stréli–Szabó V./Mikuláss-Koch 2:0 (18, 17), Fazekas/Hubicska–Kiss D./Rása 2:1 (16, –18, 12). Bronzmérkőzés: Kiss D./Rása–Mikuláss-Koch 2:1 (15, –21, 12). Döntő: Hajós/Stréli–Fazekas/Hubicska (21:20)-nál feladta

NŐK

Elődöntő: Vasváry Zs./Vecsey–Divényi/Réthelyi 2:0 (6, 17), Szombathelyi/Villám–Nagy E./Szabó D. 2:0 (19, 18). Bronzmérkőzés: Nagy E./Szabó D.–Divényi/Réthelyi 2:1 (–23, 18, 11). Döntő: Vasváry Zs./Vecsey–Szombathelyi/Villám 2:1 (–17, 16, 13)

AMIN MÁR TÚLVAGYUNK

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny. (A győztes párosok. Férfiak: Hajós-Stréli. Nők: Győri-Szabó A.)

AMI MÉG HÁTRAVAN

Július 16–18., Csepel: III. Mesterverseny (nevezési határidő: július 2.)

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő (nevezési határidő: július 30.)

Comments are closed.