Viharos mérkõzések a fõtáblán, Dunaújvárosban

Szombaton a 16-os fõtábla mérkõzéseivel folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A program eléggé az estébe tolódott, miután délután egy vihar miatt egy órára félbe kellett szakítani a mérkõzéseket. 
A nõknél a pénteki selejtezõ meglepetéspárosai nem tudták folytatni jó szereplésüket, mindegyik búcsúzott már a vigaszág elsõ találkozóján. A helyüket azonban egy másik utánpótlás páros, a kínai U19-es világbajnokságot is megjáró Tátrai Nikolett, illetve Papp Lujza vette át, akik ugyan a második fordulóban kikaptak Dénesi Brigittától és Gyõri Pannitól, de ezt követõen a vigaszágon sorra vették az akadályokat, s a végén még Dégi Barbarát és Kovács Esztert is búcsúztatták a négy közé kerülésért.
Ott majd megint Dénesiék lesznek az ellenfelük, akiknek óriási csatában (a döntõ szettben 18:16) sikerült nyerni a nyíregyházi ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya ellen. Azonban utóbbiak is beküzdötték magukat az elõdöntõbe a vigaszágon, éppen a nyíregyházi bronzos Katona Jankát és Sákovics Virágot legyõzve. Rájuk viszont a fináléba kerülésért az idén itthon eddig verhetetlen Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra vár, akik a legutóbbi forduló fináléjában nyertek ellenük elég magabiztosan.
A férfiaknál a nyíregyházi gyõzõ, azóta az ifjúsági vb-n kilencedik helyet szerzõ Hajós Artúr és Stréli Bence volt megállíthatatlan, s õk jutottak elõször a négy köze. A másik ágon a három héttel korábbi ezüstérmes Kiss Dániel és Takács Gergely kvalifikálta magát a négy közé, azonban a kettõ között elég hosszú idõ telt el, miután közben óriási vihar támadt, és miután villámlott is, többször is félbe kellett szakítani a találkozókat. Végül Takácséknak így sikerült legyõzni Benkõ Balázst és Oláh Botondot, akik aztán a vigaszágon az U22-es Európa-bajnokságra készülõ Bán Viktortól és Rozgonyi Bálinttól is vereséget szenvedtek. Ekkora azonban már besötétedett, s Gyulai Géza versenyigazgató úgy döntött, hogy a másik vigaszági elõdöntõt a nyíregyházi negyedik Krekk Zoltán és Soós Izsák, illetve Bodnár Lajos és Filius István között csak vasárnap reggel játsszák majd le.
Így tehát még kilenc páros van versenyben a két Volkswagen Polóért amelyet a forduló férfi és nõi gyõztesei kapnak meg használatra az augusztus 11-12-i Lupa-szigeti döntõig. Hogy végül melyik két páros lesz a szerencsés gyõztes, azt délelõtt 11 órától az M4 Sport televízióban, élõben is nyomon követhetik.
MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, Dunaújváros
A vasárnapi program, vigaszág, férfiak:
08:00 Krekk (Strandröplabdázásért SE)/Soós (Gödöllõi RC) – Bodnár/Filius (Békéscsabai SZSE)
Elõdöntõ, nõk:
09:00 Lutter E. (Gödöllõi RC)/Szombathelyi Sz. (RÖAK Kaposvár) – Háfra/Szabó D. (ÓSSC)
09:00 Dénesi/Gyõri (Gödöllõi RC) – Papp/Tátrai (Strandröplabdázásért SE)
Férfiak:
09:00 Hajós/Stréli (Strandröplabdázásért SE) – Bán/Rozgonyi (Pénzügyõr SE)
Kiss D./Takács (Pénzügyõr) – Krekk/Soós, Bodnár/Filius gyõztese
11:00 Nõi döntõ
12:00 Férfi döntõ
13:00 Nõi bronzmérkõzés
14:00 Férfi bronzmérkõzés

Comments are closed.