Aranyérmes testvérpár

A férfiaknál a Kiss Dániel, Rása Alex, míg a nőknél a Vasvári Zsófi, Vasvári Eszter páros nyerte meg a strandröplabdázók 2021-es magyar bajnokságának III. Mesterversenyét.

Noha az időjárás nem volt túlzottan kegyes a strandröplabdázókhoz, a változékony körülmények között is nagy csatát vívtak a pályára lépő párosok a csepeli homokban, ahol a férfiaknál teljesen, míg a nőknél félig avathattunk új győztest vasárnap délutánra.

Tata és Gyenesdiás után először látogatott az idei sorozat a fővárosba, s ezúttal a férfiaknál 27 (miután a címvédő Stréli Bence sérülése miatt visszalépni kényszerült a Hajós, Stréli duó), a nőknél 28 páros mérette meg magát, pénteken a selejtezők, szombaton a csoportmeccsek és a negyeddöntők, míg a hét utolsó napján az elődöntők, a bronzmeccs és a döntő volt a program része.

A férfimezőnyben a negyeddöntőben búcsúzott az első helyen kiemelt (a tatai ezüstérmes) Papp, Soós kettős, viszont ezúttal is bejutott a legjobb négy közé Kiss Dániel és Rása Alex. Sőt, a duó már vasárnap délelőtt biztos lehetett abban, hogy az idei legjobb eredményét éri el, hiszen a két bronzérmet követően a fináléba küzdötte magát a páros.

S ha már bejutott a döntőbe, akkor győzni is tudott a páros, miután a fináléban két szettben, magabiztosan nyert a csoportkörben a Papp, Soós párost is legyőző Bán, Solti kettőssel szemben, az első játszmában 16, a második pedig csak 12 pontot engedélyezve riválisuknak.

Miközben a férfiaknál mindkét páros először volt finalista az idei sorozatban, addig nőknél a gyenesdiási torna négy döntőse közül három ezúttal is ott volt az aranycsatában. Az első körben győztes Győri Panna, Szabó Adrienn páros most is bejutott a legjobb négy közé, s ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A döntő egyik résztvevője Csepelen is Szombathelyi Szandra és Villám Lilla duója volt, a lányok harmadszor harcolhattak az aranyért, de harmadszor is be kellett érniük az ezüstéremmel: Tatán a Győri Panna, Szabó Adrienn, Gyenesdiáson a Vasvári Zsófi, Vecsey Fanni, míg a mostani, csepeli hétvégén a Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi győzték le őket. A finálé volt a vasárnapi négy női meccs egyetlen háromszettes csatája, hiszen a 21:17-re elveszített első felvonás után a Szombathelyi, Villám kettős 21:19-re nyert a második játszmában, a döntő játékban 15:9-re győztek a Vasvári testvérek.

STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG, III. MESTERVERSENY, CSEPEL

Férfiak

Döntő: Kiss, Rása–Bán, Solti 2:0 (21:16, 21:12). A 3. helyért: Mikuláss Koch, Szabó V.–Fazekas, Bagics 2:0 (21:17, 21:19)

Nők

Döntő: Vasvári E., Vasvári Zs.–Szombathelyi, Villám 2:1 (21:17, 19:21, 15:9). A 3. helyért: Győri, Szabó A.–Bútor, Kristóf 2:0 (21:17, 21:16)

Comments are closed.