Csak az Eb-győztes tudta megállítani őket

Jól szerepeltek a magyarok a törökországi Izmirben rendezett U18-as Európa-bajnokságon: Gubik Hanna és Vecsey Fanni a későbbi Eb-győztestől kapott ki a 16 között, és zárt a kilencedik helyen, míg a Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton páros a 17. lett.

 

A Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi múlt heti, U20-as Eb-n elért ötödik helye után most nem sikerült sportágtörténelmet írniuk a magyaroknak az Izmirben rendezett strandröplabda U18-as Európa-bajnokságon, ám a korosztály magyar bajnokai szépen teljesítettek az eseményen.

 

A lányoknál Gubik Hanna (Beach Sport) és a Vaida Beátával a felnőttek között is aranyérmes Vecsey Fanny (Gödöllői RC) szerepelt, és 10. kiemeltként a nyolcaddöntőig jutott. Az első meccsen kikaptak a végül csoportgyőztes orosz párostól, majd lett és lengyel egységet vertek, így a négyes második helyén zártak.

 

A 16 közé kerülésért sima két játszmában győzték le a román Bradatan, Radu kettőst, viszont a nyolcaddöntőben a később az Eb-t megnyerő Khmil, Lazarenko kettős már túl nagy falatnak bizonyult, így a kilencedik helyen zártak.

 

A fiúknál Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton (mindkettő Strandröplabdázásért SE, 15. kiemelt) a később a csoportot megnyerő belgáktól kaptak ki a kezdésen, aztán nyertek egy török duó ellen, viszont vereséget szenvedtek egy orosz egységtől, így a kvartett harmadik helyén zártak. A fiúknak már nem sikerült a nyolcaddöntőbe jutás, ettől litván páros fosztotta meg őket.

 

Az aranyérmeket ukrán csapatok szerezték meg: a fiúknál a Yevhenii Boiko, Vladyslaw Omelchuk (12. kiemelt), míg a lányoknál a Gubikékat a 16 között legyőző Anhelina Khmil, Tetiana Lazarenko (31.) duó nyert.

 

A korosztályos kontinensviadallal párhuzamosan a felnőttek a lettországi Jurmalában versenyeztek az Európa-bajnoki címért. A férfiaknál az első kiemelt Anders Mol, Christian Sörum norvég egység győzött, miután a döntőben két játszmában verte az orosz Vjacseszlav Kraszilnyikov, Oleg Sztojanovszkij duót. Mol és Sörum sorozatban harmadszor győzött. A nőknél svájciaké lett az aranyérem, miután Joana Heidrich és Anouk Vergé-Dépré három játszmában múlta felül a német Kim Bahrenst és Cinja Tillmannt.

Comments are closed.