Csehországi Eb-kaland

Szerdán kezdődik Brnóban az U20-as strandröplabda Európa-bajnokság, a magyar színeket Stréli Bence és Mikuláss Koch Marcell, illetve Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi képviseli.

 

Ahogyan Buday Balázs is emlékeztetett nemrég a Strandröplabdázért SE remek idényét összegző cikkünkben, a nemzetközi strandröplabdaidény még nem ért véget, ha a koronavírus-járvány nem alakítja át a programot, három utánpótlás Európa-bajnokságot is rendeznek szeptemberben. A kontinensviadalok közül az első a szerdán Brnóban kezdődő U20-as viadal.

 

Részben megszokott párosokkal találkozunk, hiszen a lányoknál a Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi képviseli hazánkat, a férfiaknál viszont Stréli Bence ezúttal nem a korosztályban már túlkorosnak számító felnőtt és U22-es bajnok partnerrel, Hajós Artúrral, hanem a klubtárs Mikuláss Koch Marcell-lal indul – SRSE-s fiatalok szerepelnek.

 

A Vasvári testvérek ebben a korosztályban magyar bajnokok (meg az U22-esek között is), míg Mikuláss Koch Szabó Vilmos oldalán nyerte meg az U20-asok ob-ját, Stréli pedig ugyebár a felnőttek és az U22-esek között is diadalmaskodott.

 

Az Eb-n mindkét nemben 32-32 egység indul a szerdától szombatig tartó eseményen, amelyet eredetileg augusztus 12. és 16. között rendezték volna meg Csehország második legnagyobb városában.

 

Az SRSE közösségi oldalán rendre friss posztokkal jelentkeznek be a versenyről, szerdán reggel például egy reggelizős fotó kíséretében azt tudatták, hogy várják a koronavírusteszt eredményét, amely a pályára lépés alapfeltétele. Egyébként a tervek szerint kétszer, reggel 9-től, majd délután háromtól edzenek.

Comments are closed.