Domináltak az esélyesek

A nőknél az első négy kiemelt egyike sem hibázott az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság döntőjében, de a férfiaknál is csak a másodikként rangsorolt duó hiányzik majd a vasárnap éremcsatákból.

A férfiaknál és a nőknél is kialakult a legjobb négy mezőnye az országos strandröplabda-bajnokság fináléjában, amelynek a tavalyi évhez hasonlóan a Lupa Beach ad otthont. A döntőben már nem rendeztek selejtezőt, így az eddigi három mesterverseny alapján kialakuló sorrend szerinti legjobb 16-16 páros vehetett részt a végső küzdelemben, amely nagy csatát és javarészt a favoritok sikereit hozta.

A nőknél az első négy helyen kiemelt párosuk ütötték be magukat az elődöntőbe, míg a férfiaknál az első, a harmadik, a negyedik és az ötödik kiemelt kettős készülhet a vasárnapi megméretésre.

A férfimezőny második kiemeltje az Oláh Botond, Dóczi Domonkos duó volt, amely a csoportkörben legyőzte az Oláh Gergely, Szabó Zoltán kettőst, viszont a nap elején kikapott a 15. helyen rangsorolt Bagics Balázs, Fazekas Balázs alkotta párostól, ami azt jelentette, hogy nyolcaddöntőre kényszerült a másodikként rangsorolt duó.

Ott pedig érkezett Kun Benedek és Molnár István, akik hatalmas küzdelemben, három szettben (21:18, 21:23, 15:10) legyőzték az Oláh, Dóczi kettőst, s bejutottak ezzel a nyolc közé. Ez azonban a végállomást is jelentette számukra, a negyeddöntőben ugyanis két játszmában nyert a harmadik kiemelt Kiss Dániel, Rása Alex pár.

A már említett Bagics, Fazekas duó végül az Oláh, Dóczi pároshoz hasonlóan a negyeddöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett az ötödik kiemelt Mikulás Koch Marcell, Szabó Vilmos kettőstől, amely három szettben, a döntőt játszmát 15:13-ra megnyerve jutott be a négy közé.

Ennél simább volt az útja az első helyen kiemelt Hajós, Stréli, illetve a harmadikként rangsorolt Kiss, Rása duónak, amelyek szettet sem veszítve kerültek be az elődöntőbe, míg a Papp, Soós páros két 2:1-es, valamint egy 2:0-as sikerrel harcolta ki, hogy vasárnap éremért léphessen pályára.

A nőknél ennél egyértelműbb volt a helyzet, ott az első négy kiemelt egyike sem hibázott, sőt a párosok még játszmát sem veszítettek a szombati három-három találkozójuk során, egyértelműen jelezve, hogy nem véletlenül teljesítettek ők a legjobban a finálét megelőző három mesterverseny során. A négy duó közül a Szombathelyi, Villám páros engedélyezte a legkevesebb pontot a riválisainak, a szombaton játszott hat szett során mindössze 62 pont jutott a túloldalon állóknak, a legszorosabb küzdelem során is nyolc ponttal győzött a duó.

Ami a vasárnapi programot illeti, a nők 9:00, míg a férfiak 10:00 órától lépnek pályára, a finálé 14:00 órától kezdődik, amelyet az M4 Sport+ (Duna World) élőben közvetít – jegyet vásárolni pedig itt lehet.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021

Férfiak. Elődöntő:

Hajós, Stréli–Papp, Soós

Kiss, Rása–Mikuláss Koch, Szabó

Nők. Elődöntő:

Szabó D., Vecsey F.–Szombathelyi, Villám

Győri, Szabó P.–Vasvári E., Vasvári Zs.

Comments are closed.