Eb-ken a világ szeme

Két magyar páros is szerepelt Izmirben, az U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon, míg a felnőttek szintén vasárnapig tartó kontinensviadalát honfitársaink nélkül rendezik meg Jurmalában.

 

Alig néhány nappal a történelmi strandröplabdasiker után újabb korosztályos Európa-bajnokságon lépnek homokra magyarok. A múlt héten Brnóban az U20-asok kontinensviadalát rendezték, amelyen Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi minden idők legjobb magyar Eb-szereplését produkálta, ötödik lett, ezzel ráadásul kiharcolta a főtáblát a jövő évi U21-es világbajnokságra.

 

Akárcsak Brnóban, a hasonló teljesítmény minden álmot felülmúlna Izmirben, az U18-as Eb-n. A fiúknál a Strandröplabdázásért SE két fiatalja, Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton szerepel, míg a lányoknál Gubik Hanna (Beach Sport) és a felnőttek között Vaida Beátával aranyérmes Vecsey Fanni (Gödöllői RC) képviseli a magyar színeket – mindkét duó a korosztály hazai bajnoka lett nyáron. A küldöttség kedden kelt útra, és rendben megérkezett az Eb helyszínére. A főtáblán mindkét nemben 32 csapat szerepel, a zárt kapus verseny csütörtökön, a csoportkörrel kezdődik.

 

Míg a fiatal csillagok Izmirben küzdenek, Lettországban, Jurmalában a sportág sztárjai játszanak, hiszen ott már el is rajtolt a felnőtt strandröplabda Európa-bajnokságon. A nemenként 100 ezer eurós pénzdíjazású eseményen nem szerepel magyar páros.

Comments are closed.