Égszakadás és csillaghullás

A férfiaknál sem lesz címvédés, míg a nőknél már a nyolc között előrehozott döntőt játszottak az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság lupa-tavi végjátékában, amelyet az eső is eláztatott.

 

A szombat tökéletesen bizonyította, az országos bajnokság döntője mindig más, mint a „szimpla” fordulók, mesterversenyek, hiszen esélyesek zuhanhatnak meg, míg korábban számításba nem vett párosok léphetnek elő.

 

Ez történt az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság felnőttversenyének első napján. A csoportmeccseken olyanok szenvedtek vereséget, akikre nem számítottunk, és egy-egy vesztes mérkőzésnek később meglett a böjtje. A csepeli győztes Hajós Artúr és Stréli Bence kikapott az egyébként mindkét mesterversenyen négybe kerülő Bagics Balázstól és Tóth Andrástól, így a négy közé kerülésért következett a csoportját megnyerő címvédő Kiss Dániel és Bán Viktor. A két év bajnokainak csatájából a 2018-as első Hajósék jöttek ki jobban, így az elődöntőben a tatai győztes Rása Alex, Rozgonyi Bálint egységgel találkoznak.

 

A többi esélyesnek viszont sokba került a vereség. A nőknél a két mesterversenyen Vaida Beáta és Vecsey Fanni, illetve Villám Lilla és Juraszik Patrícia vívta a döntőt, most viszont Villámék egy váratlan veresége miatt már a nyolc között összefutottak. A mérkőzést – többekéhez hasonlóan – kisebb égiháború szakította meg, kő kövön nem maradt a lecsapó esőáradat és szélvihar nyomában, molinók dőltek, napernyők szálltak. A rendezők gyorsan helyrehozták a terepet, ám Villáméknak a szünet sem segített. Az első helyen kiemelt Szabó Dorottya, Győri Panna egy csoportbali veresége is sokba került, hiszen így az U20-as és U22-es bajnokságot megnyerő Vasvári testvérek, Eszter és Zsófia következtek a négybe kerülésért, és testvérpár győzött.

 

A férfiaknál egy korábbi bajnokduó, Nacsa Gábor és Kaszap Tamás is négy közé menetelt, de ott van Villámék mestere, Soós Izsák is, Oláh Botond oldalán, míg a nőknél Divényi Zitán és Réthelyi Zsófián kívül némi meglepetésre a tavaly még Szabó Dorottyával döntős Háfra Dominika és Nagy Eszter küzdhet éremért.

 

Ami a vasárnapi programot illeti: a felnőtteknél a helyosztókat rendezik – már-már szokásosan, az M4 Sport 11-től és 12-től élőben közvetíti a női és a férfidöntőt, így aki nem lesz a helyszínen, az is megnézheti a szinte garantáltan izgalmas összecsapásokat, ráadásul az U14-es lányok is ob-címért küzdenek.

 

+++keretes+++

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG

Az elődöntő párosítása

Férfiak. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE), Nacsa Gábor, Kaszap Tamás (Strandsport SE)–Soós Izsák, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)

Nők. Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös DSE, Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE), Háfra Dominika, Nagy Eszter (Penta-KSE)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE)

A program. Vasárnap. Elődöntő, nők, 9, férfiak, 10. Döntő, nők 11, férfiak, 12 (mindkettőt közvetíti az M4 Sport). A 3. helyért, nők, 13, férfiak, 14.

 

Comments are closed.