Eljött az idő: Magyar Bajnoki Döntő a Lupa Beachen!

Elérkezett a finálé ideje az idéntől világranglista-pontokat is adó MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokságban: szombat-vasárnap a Magyar Bajnoki Döntőre kerül sor a Lupa Beachen.

Elrohant az idő: holnap már a döntő zajlik az idéntől világranglista-pontokat is adó MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokságban!

Eddig három versenyhétvégén estünk túl a sorozatban. Június végén Tata, július elején Gyenesdiás, július közepén Csepel volt a mesterversenyek helyszíne, és a verseny színvonalát, a mezőny kiegyenlítettségét jelzi, hogy egyetlen páros sem tudta megnyerni mind a hármat – jóllehet ebben például a címvédő, az első két fordulóban nyerő és a harmadikon is első kiemeltként nevező Hajós/Stréli párost utóbbi sérülése már a kezdés előtt megfosztotta a lehetőségtől. Az is igaz persze, hogy a megelőző finálét pedig úgy nyerték meg, hogy az ellenfél sérülése miatt szakadt félbe…

Most azonban ismét összeállt a címvédő, és természetesen első kiemelt Hajós/Stréli páros (8400), amely szombat reggel 9.00-kor a 16. kiemelt Mészáros/Krekk (2896) duóval kezd az A-csoportban, annál is inkább, mert a Magyar Bajnoki Döntőben már nincs selejtező, így a felnőttprogram valóban a hétvége két napját érinti.

A B-csoportban Oláh B./Dóczi (2., 6618)–Bagics/Fazekas B. (15., 3190), a C-ben Kiss D./Rása (3., 6430)–Berkes/Meszlényi (14., 3261), a D-ben pedig Papp/Soós (4., 6412)–Dóra/Kovács B. (13., 3424) meccsekkel indul a nap.

Ugyanígy a nőknél is megvan a leosztás: az 1. kiemelt Szabó D./Vecsey F. (8952) páros a 16. kiemelt Réthelyi/Szabó A. duóval nyit az A-csoportban, miközben a B-ben Vasvári E./Vasvári Zs. (2., 8210)–Gubicza/Gracza Sóti (15., 3285), a C-ben Győri/Szabó P. (3., 7332)–Bútor/Kristóf (14., 3339), a D-ben pedig Szombathelyi/Villám (4., 6550)–Kovács K./Szokol-Humay (13., 3631) mérkőzésekkel kezdődik a csoportkör.

A Magyar Bajnoki Döntő helyszíne tavallyal egyezően Budapesten a Lupa Beach, ugyanakkor az ezen a nyáron megszokotthoz képest változás, hogy megemelt pénzdíjakért zajlik a küzdelem! A döntőbe jutó párosok egyaránt 1.2 millió forinttal gazdagodnak, amit szponzorszerződés keretében vehetnek fel a következő esztendőben, minden hónapra számított 100 ezer forintos összegekben. Az elődöntők vesztesei a szokásoknak megfelelően egy összegben kapják meg a jutalmukat.

Szombaton a főtáblás küzdelmek során a legjobb négyig megy a program, vasárnapra maradnak az elődöntők és a helyosztók. A 14 órakor kezdődő finálékat az M4 Sport+ (Duna World) közvetítése révén is lehet követni, de ha valaki élőben szeretné megnézni  MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság utolsó idei versenyhétvégéjét, akkor itt vásárolhat belépőt.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő

AMIN MÁR TÚLVAGYUNK

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny. (A győztes párosok. Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Győr/Szabó A.)

Július 2–4., Gyenesdiás: II. Mesterverseny. (A győztes párosok: Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Vasvári Zs./Vecsey)

Július 16–18., Csepel: III. Mesterverseny. (A győztes párosok: Férfiak: Kiss D./Rása. Nők: Vasvári Zs./Vasvári E.)

Comments are closed.