Elképesztő: 752 mérkőzés az idényben

A strandröplabdát a koronavírus-járvány sem pusztíthatta el, a tervezettnél rövidebb szezonban 752 mérkőzést játszottak az európai szövetség versenyein.

 

Amilyen keservesen alakult a tavasz, ahogyan a koronavírus-járvány óriási pusztítást végzett Európa- és világszerte, a legkisebb gond is nagyobbnak tűnt annál, mint hogyan éled újjá a sport.

 

Hiába szabadban űzött műfaj a strandröplabda, sokan féltették a nyári topsportágat is: mi lesz vele? A vártál rövidebbé is vált az idény, elmaradtak versenyek, másokat az eredeti kiíráshoz képest jóval később rendeztek meg, ám a szezon végén elmondható: a világjárvány nem tudta megtörni a strandröplabdát.

 

Az egészségügyi előírások szigorú betartásával no meg eltökéltséggel megrendeztek négy World Tour-eseményt, három korosztályos Európa-bajnokságot és a topkategóriás versenyt, a felnőttek kontinensviadalát Jurmalában. Az európai szövetség, a CEV összesítése szerint a korosztályos Eb-ken 35 ország képviseltette magát (hazánk is, Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi szállította a kiemelkedő eredményt, az U20-as Eb ötödik helyét), 179 csapat több mint négyszáz meccset vívott.

 

A ljubljanai World Tour-eseménnyel indult az évad, azon és a további három viadalon 22 ország indulóin kívül három kínai páros is homokra lépett, míg a felnőtt Eb-n az időjárás is kihívást jelentett, de semmi sem akadályozhatta meg a sikereket.

 

Összességében 752 mérkőzést rendeztek a CEV-eseményeken – nyilván korábbi években ennél sokkal többet, ám ahogyan ez az év alakult, a szám már-már a csoda kategóriájába tartozik.

 

Hiába, a strandröplabdát nem pusztíthatja el egy világjárvány sem.

                                                                                                                                    

Comments are closed.