Fordított út, értékes érem

Fordulósikertől a harmadik helyig jutott Rása Alex és Rozgonyi Bálint idénre összeálló párosa az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar bajnokságon, a játékosok még nem tudják, mit hoz a jövő.

 

A pénzügyőrös Rása Alex egy éve a szintén klubtárs Kecskeméti Péterrel szerepelt az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon, míg Rozgonyi Bálint a hétvégén Oláh Botonddal ezüstérmes, 2015-ös bajnok Soós Izsákkal indult a lupa-tavi döntőn, akkor Rozgonyiék az ötödik, Rásáék a hetedik helyen zártak. Aztán Kecskeméti visszavonult, így összeállt a PSE-páros, amely Tatán megnyerte az első ob-mesterversenyt, Rása egyébként akkor jutott először ob-fordulóba.

 

Az Öreg-tó partján rendezett viadalon még nem szerepelt a 2018-as aranyérmes Hajós Artúr, Stréli Bence kettős, ám Csepelen Hajós visszatért sérüléséből, és társával meg is nyerte a finálét Rásáék ellen. Akkor Rozgonyi úgy fogalmazott, sebaj, majd a Lupa-tónál visszavágnak, úgyis a döntő az igazán fontos.

 

A nagy párosítás ismét összejött, ám a tervezettnél hamarabb, hiszen Hajós és Stréli némileg váratlanul kikapott a Bagics Balázs, Tóth András egységtől a csoportban, így átkerült Rozgonyiék ágára. Az elődöntőben sem kegyelmeztek Hajósék, így marad a bronzmérkőzés, amelyen Rása és Rozgonyi izgalmas három játszmában győzött a 2014-ben bajnok Nacsa Gábor és Kaszap Tamás ellen. Azaz, tervezetthez képest valamelyest fordított utat jártak be, hiszen a Tata–Csepel–Lupa „útvonalon” az elsőtől jutottak a harmadik helyig.

 

„Nagyon elfáradtunk, rengeteget kivett belőlünk az elődöntő, amely nüanszokon múlt, ám elkövettünk egy-két hibát – kezdte még közvetlenül a bronzmeccs után Rása. – Aztán fel kellett pörögni a bronzmeccsre, mert pihentünk előtte három-négy órát. A második szettben jól megnyitottuk az ellenfelet, azzal kicsit magunkat is felhoztuk lelkileg. Persze szívesebben vívtam volna finálét, meg akartuk szerezni a bajnoki címet, ám a harmadik helyet sem adták ingyen, és ha azt nézem, harmadik vagy negyedik hely, nagyon örülök a bronzéremnek.”

 

Rozgonyi emlékeztetett, hogy az ob mesterversenyein és a döntőn is csak Hajós Artúréktól kaptak ki. „Artúrék csoportbeli bakija magával hozta, hogy a Lupán már a fináléba jutásért összekerüljünk.”

 

Hozzátette, hogy nagyon élvezte a koronavírus-járvány miatt egyébként igencsak rövidre sikeredő idényt Rása Alexszel, ám még nem tudja, mit hoz a jövő, hiszen társával ellentétben a következő idényben a teremben már nem lesz a Pénzügyőr SE röplabdázója.

 

Comments are closed.