FUTURES: KÍNAI ÉS LITVÁN PÁROS NYERTE A TORNÁT

Befejeződött a nemzetközi strandröplabdázókat felvonultató verseny, vagyis a Beach Pro Tour-sorozat budapesti állomása a Lupa-tónál. A négynapos viadal végén a nőknél kínai, a férfiaknál litván aranyérem született.

A budapesti Futures-torna utolsó napján a nőknél már csak két mérkőzést rendeztek: a bronzcsatát és a döntőt.

A harmadik helyet a Szabó Adrienn, Villám Csengét búcsúztató, második kiemelt osztrák Franziska Friedl, Katharina Holzer kettős szerezte meg, miután két szettben legyőzte a cseh Brinkova, Frank duót (18, 18). A kínai házidöntőben a hetedik kiemelt Cseng Csin-csin és Vang Hszin-hszin diadalmaskodott az első helyen rangsorolt Hszia Hszinji, Lin Mej-mej kettős ellen. Nagy csatát vívtak egymással az ázsiaiak, hiszen nemcsak hogy döntő játszmára került sor, de mindhárom szettben csupán két pont különbséggel győzött az egyik páros (–19, 20, 13).

A férfi mezőnyben vasárnap rendezték az elődöntőket is, ahol a Hajós Artúrt és Stréli Bencét búcsúztató, második kiemelt litván duó, Patrikas Stankevicius és Audrius Knasas két szettben felülmúlta a lengyel Janiak, Brozyniak kettőst, majd a fináléban az ukrán Gyenyisz Gyenyiszenko, Vlagyiszlav Jemeliancsik párost is két szettben legyőzte (16, 15), megnyerve ezzel a budapesti World Tour-t.

Érdekesség: az ukrán duó játék nélkül jutott a döntőbe, hiszen a cseh Oliva, Trousil duó nem állt ki egyik mérkőzésére sem. Így a harmadik helyet játék nélkül nyerte meg a lengyel Piotr Janiak, Jedrzej Brozyniak páros.

Comments are closed.