Három magyar páros Izmirben

Mivel néhány nappal ezelőtt az Oláh Botond, Ghazal Jamil egység is bekerült a várólistáról, ezért összesen három magyar páros szerepel a törökországi Izmirben az U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon.

 

A legidősebbek, az U22-es korosztály versenyével zárul az utánpótlás strandröplabda Európa-bajnokságok sora, a legjobbak – akárcsak a múlt héten az U18-asok – a törökországi Izmirben gyűlnek össze a szerdától vasárnapig tartó viadalon.

 

A magyar színeket a felnőttek és az U22-esek között is magyar bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence, valamint a várólistáról néhány napja bekerülő Oláh Botond, Ghazal Jamil páros képviseli, míg a lányoknál eredetileg Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi indult volna, ám a visszaléptek a szerepléstől (emlékezetes, az U20-as Eb-n az ötödik helyen zártak), így Divényi Zita és Réthelyi Zsófia kapott lehetőséget. Mindegyik magyar fiú a Strandröplabdázásért SE sportolója, míg a lányok a Kispest SE-t erősítik.

 

Nemenként 32-32 egység szerepel, először négyes csoportokba rendeződve játszanak, majd következhet az egyenes kieséses szakasz. Hajós Artúr még az MKB-Pannónia Magyar Bajnokság lupa-tavi döntőjének megnyerése után elmondta, a kontinensviadal után térdműtét és rehabilitáció vár rá. A kétszeres felnőttbajnok így nyilatkozott a redbull.hu-nak az Eb-várakozásairól:

 

„Itthon épp ünnepeltek minket, de a nemzetközi mezőnyben is zajlik a trónok harca. A 2018-as ifjúsági olimpiai negyedik helyünk tanulsága, hogy húz minket, ha a nemzetközi szint kihívásaival szembesülünk. Ismerjük a mezőnyt, sok játékossal már U18-as korunk óta együtt versenyzünk. Én úgy érzem, ha tudjuk hozni azt a formát, amire egyébként képesek vagyunk, akkor el tudunk menni a legjobb nyolcig, vagy akár tovább is. Aztán lehet, nem így lesz, nem is szeretnénk erre rágörcsölni, inkább csak a legjobbunkat nyújtani.”

 

Comments are closed.