Ismét egy kilencedik hely

Hajós Artúr és Stréli Bence szerepelt a legjobban a magyarok közül az Izmirben rendezett U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon, a 9. helyen végeztek.

 

Utolsó nagy erőpróbájukra készültek a magyarok az U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon, amelyet – akárcsak egy héttel korábban az U18-asokét – a törökországi Izmirben rendeztek.

 

Kellemes meglepetésként kettő helyett páros páros is homokra léphetett, hiszen néhány nappal a start előtt Oláh Botond és Ghazal Jamil (Strandröplabdázásért SE) is bekerült a 32-es mezőnybe a várólistáról. Más kérdés, nekik nem sok sikerélmény jutott, hiszen a mindhárom csooportmeccsüket elveszítették, így a négyes negyedik helyén, zártak, és nem jutottak a legjobb 24 közé.

 

A lányok között Divényi Zitának és Réthelyi Zsófiának (Kispest SE) ez összejött, igaz, mérkőzést ők sem nyertek. Ők hármas csoportba kaptak besorolást, azaz biztos volt a továbbjutásuk. Mivel azonban mindkét ellenféltől kikaptak, a harmadikként léptek tovább, a 24 között pedig a lett ellenfél kétszettes sikerrel állította meg őket, így a 17. helyen zártak.

 

A legtovább az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon – 2018 után ismét –felnőttbajnok Hajós Artúr és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) menetelt. A csoportban aratott két siker és egy vereség a második helyet érte, majd a 16 közé kerülésért nagy csatában, három játszmában a nyolcadik helyen kiemelt litván egységet győzték le. A nyolcaddöntőben azonban a Wüst, Schneider páros no meg az orkán erejű szél túl nagy akadályt jelentett, így a 9. helyen zártak. Ahogyan korábban Hajós elmondta, az Eb után műtét és rehabilitáció vár rá.

 

Míg legutóbb az U18-asoknál dupla ukrán győzelem született, az U22-esek között az oroszok diadalmaskodtak. A nőknél Anasztaszija Frolova és Alekszandra Ganenko, a férfiaknál Alekszej Guszev és Pavel Susztrov szerezte meg az aranyérmet.

 

 

Comments are closed.