Ki nevet a végén?

Az utánpótlás-korosztály versenyeit is beleszámítva csütörtöktől vasárnapig rendezik meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjét a Lupa-tavon, a felnőttek fináléit az M4 Sport élőben közvetíti.

A koronavírus-járvány miatt a megszokottnál rövidebb ideig játszottak az idén a magyar strandröplabdázók a Ki nevet a végén? „társasjátékkal”, vasárnap ugyanakkor eldől, hogy ki örülhet.

A világjárvány miatt csupán július utolsó napján rajtolt el az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, a három vagy négy forduló helyett két mesterversennyel. A színvonal azonban nem változott, még akkor sem, ha a nőknél Szombathelyi Szandra mélyvénás trombózisa miatt kiszállt a versenyből a legutóbbi két ob-t megnyerő Lutter Eszter, Szombathelyi páros.

A Lupán a férfiaknál az első kiemelt a Hajós Artúr kisebb sérülése miatt a tatai fordulót kihagyó, ám Csepelen már diadalmaskodó Hajós, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) páros, amelynek egyértelműen az a célja, hogy 2018 után ismét a trónra üljön. A Tatán első, Csepelen második Rása Alexnak és Rozgonyi Bálintnak (Pénzügyőr SE), illetve a tavaly ob-t nyerő Bán Viktornak és Kiss Dánielnek (Pénzügyőr SE) persze ugyanez a terve.

Mondhatnánk, a nőknél a két fordulón győztes Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös DSE) egység az esélyes, ám a döntő más, mint egy-egy forduló fináléja, és a két mesterversenyen ezüstérmes Juraszik Patrícia, Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) Csepelen már nagyon megszorongatta őket, meccslabdáról kaptak ki. Ráadásként Vaidáék második kiemeltek, az első Győri Panni és Szabó Dorottya (Penta-KSE, ÓSSC), akik folyamatosan javulnak, míg a harmadikként a Vasvári testvéreket, Esztert és Zsófit rangsorolják (Strandröplabdázásért SE).

Bár az előző két esemény zárt kapus volt, a kordonok mögül jó hangulatot teremtettek az érdeklődők, a szurkoló kísérők, utánpótlás-játékosok, és ez minden bizonnyal így lesz a kedvelt strandon is.

A hosszú hétvége az U20-as korosztály küzdelmeivel csütörtökön kezdődik, Gubik Hanna és Vecsey Fanni, illetve Szabó Vilmos és Mikuláss Koch Marcell az első kiemelt, míg az U14-es fiúk pénteken, a lányok (első kiemeltek: Németh Zina, Stréli Tamara, illetve Niemeier Lukas, Kristóf Mátyás) pedig vasárnap játszanak. A felnőttek szombaton és vasárnap lépnek homokra, illetve pénteken már a helyszínen edzhetnek. Az utolsó nap programja a mesterversenyekén megszokott lesz: vasárnap 9-től előbb a női, majd a férfi elődöntőket rendezik meg. 11-től a nők, 12-től a férfiak fináléját élőben közvetíti az M4 Sport, utána következnek a bronzmérkőzések.

Az idei mesterverseny győztesei

Tata                Rása Alex, Rozgonyi Bálint                Vaida Beáta, Vecsey Fanni

Csepel             Hajós Artúr, Stréli Bence                    Vaida Beáta, Vecsey Fanni

A legutóbbi öt idény bajnokai

2015    Meszlényi Tamás, Soós Izsák Lakatos Enikő, Lutter Eszter

2016    Bagics Balázs, Tóth András,              Lakatos Enikő, Lutter Eszter

2017    Bagics Balázs, Nacsa Gábor               Lakatos Enikő, Lutter Eszter

2018    Hajós Artúr, Stréli Bence                   Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra

2019    Kiss Dániel, Bán Viktor                     Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra

 

Comments are closed.