Már az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság harmadik hétvégéje következik!

Tata és Gyenesdiás után Csepel következik a sorban: máris itt van az immár világranglista-pontokat is adó 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság III. mesterversenye. Az ismét egymillió forint összdíjazású első tornán a férfiaknál sérülés miatt nem indulhat a címvédő és az eddigi két versenyhétvégén győztes páros, a nőknél pedig megy a visszarendeződés. 

Máris bőséges történelme van a 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokságnak, amely e hétvégén Csepelen folytatódik a III. mesterversennyel.

Az első rendezvényen, a Tatai tónál a hölgyeknél a Győri/Szabó A. páros győzött, a második versenyhétvégén, Gyenesdiáson pedig a korosztályos Európa-bajnokságra készülő, július elején kifejezetten ezért összeállt Vasváry Zs./Vecsey duó. Mostanra visszarendeződtek a párosok az idény eleji felállásra: Vecsey Fanni párja Szabó Dorottya (8762) lesz, ők az első kiemeltek, a másodikok pedig a Vasvári lányok (8010).

A férfiaknál június végén és július elején is a címvédő, mindenhol első kiemelt Hajós/Stréli kettős nyert, csak sajnos legutóbb, a Balaton partján félbeszakadt mérkőzéssel, hiszen a döntőben megsérült Hubicska Patrik, részleges izomszakadást szenvedett, úgyhogy neki ott és akkor véget is ért a szezon. 

Mostanra viszont az elitpárost érte utol a sérülés…

Pedig már nyilván az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság III. mesterversenyére is elkészült már a menetrend, és a papírformának megfelelően a Hajós/Stréli (8420) kettőst emelték ki az első helyen. Csakhogy a program felborult, mivel Stréli Bence megsérült, a duónak vissza kellett lépnie a nevezéstől, sőt, az U22-es országos bajnokságon sem indul. Így természetesen át kellett skálázni a felnőtt sorrendet is, amelyet immár a Papp/Soós (5962) páros vezet, őket a Mikuláss-Koch/Szabó V. (5740) duó követi – amely nagyon belejött a Balaton partján. A II. mesterversenyen ugyanis 7. kiemeltként az elődöntőig mentek, ahol éppen a Hajós/Stréli kettőssel szemben maradtak alul. Na de utána következett az U20-as Európa-bajnokság Izmirben, ahol ugyancsak a negyedik helyen zártak, ez pedig sportágtörténelmi tett, hiszen ez minden idők legjobb magyar eredménye a korosztályos strandröplabda Eb-n!

Ahogy az első és második, úgy az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság III. mesterversenye is egymillió forint összdíjazású. A versenyprogram a felnőtteknek pénteken 12.50-kor startol a selejtezőkkel, de estére már tudni fogjuk, mely négy-négy páros kerül fel a főtáblára. Szombaton a reggel a 9.00-s kezdés után egészen a legjobb négyig halad a mezőny. Vasárnapra pedig maradnak az elődöntők és a döntők, amik közül a 14 órakor induló finálé-program megnézhető az M4 Sport+ (Duna World) közvetítésén keresztül is.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021,
III. MESTERVERSENY, CSEPEL

Péntek: selejtező

Szombat: főtábla a legjobb négyig
Vasárnap: elődöntő, döntő

AMIN MÁR TÚLVAGYUNK

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny. (A győztes párosok. Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Győr/Szabó A.)

Július 2–4., Gyenesdiás: II. Mesterverseny. (A győztes párosok: Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Vasváry Zs./Vecsey)

AMI MÉG HÁTRAVAN

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő (nevezési határidő: július 30.)

Comments are closed.