Meglepetés meglepetés után Csepelen

Tata és Gyenesdiás után Csepelre költözött az immár világranglista-pontokat is adó 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság. Egymillió forint az összdíjazás a III. mesterversenyen is, ahol pénteken négy-négy páros feljutott a főtáblára, amely küzdelmei szombat reggeltől estig tartanak majd, vasárnap pedig jöhet a finálé! 

Nemcsak a 0., hanem az 1. nap is szolgáltatott meglepetéseket a 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság III. mesterversenyén, Csepelen.

A start előtt nyilván az volt a fő hír, hogy Stréli Bence sérülése miatt a címvédő, az első két mesterversenyen győztes és a harmadikon is első kiemelt Hajós/Stréli párosnak vissza kellett lépnie, így természetesen át kellett skálázni a felnőtt sorrendet is, amelyet immár a Papp/Soós (5962) páros vezet. Nekik persze csak szombattól lesz dolguk a felnőtt férfiak főtábláján, jóllehet, a sort ők nyitják majd reggel 9.00-kor a selejtezőből feljutott Takács/Tordai (1740) kettőssel. 

Tudniillik a III. Mesterverseny első napja is arról szólt, hogy sebtiben kiderüljön, a két nemnél melyik négy-négy duó léphet még fel a főtáblára, és a férfiaknál az időrendbeli első továbbjutó az összességében a 20. helyen rangsorolt Takács/Tordai páros lett! Utánuk következett a 17. Tari/Veress (1906), a 15. Mészáros/Budai (2100) és a 19. Szalai/Apró (1778) duó.

A nőknél még alacsonyabbról, a 21. helyről lépett a főtáblára az Örményi/Kirsch (1514) kettős, méghozzá a döntő mérkőzésen 23-ra és 24-re nyert játszmákkal! Őket követte a 14. Mester/Széles-Neizer (2573), a 16. Gubicza/Bálint (2360) és a 18. Bútor/Kristóf (1969) páros.

Ahogy az első és második, úgy az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság III. mesterversenye is egymillió forint összdíjazású. Szombaton a reggel a 9.00-s kezdés után egészen a legjobb négyig halad a mezőny. Vasárnapra pedig maradnak az elődöntők és a döntők, amik közül a 14.05-kor induló finálé-program megnézhető az M4 Sport+ (Duna World) közvetítésén keresztül is.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021,
III. MESTERVERSENY, CSEPEL

A selejtezőből a főtáblára jutottak. Férfiak: Mészáros/Budai, Tari/Veress, Szalai/Apró, Takács/Tordai. Nők:Mester/Széles-Neizer, Gubicza/Bálint, Bútor/Kristóf, Örményi/Kirsch

Szombat: főtábla a legjobb négyig
Vasárnap: elődöntő, döntő

AMIN MÁR TÚLVAGYUNK

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny. (A győztes párosok. Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Győr/Szabó A.)

Július 2–4., Gyenesdiás: II. Mesterverseny. (A győztes párosok: Férfiak: Hajós/Stréli. Nők: Vasváry Zs./Vecsey)

AMI MÉG HÁTRAVAN

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő (nevezési határidő: július 30.)

Comments are closed.