„Szeretünk itthon játszani”

Vaida Beáta szerint magabiztosnak kell lenni, hogy bajnok lehessen valaki, míg Hajós Artúrra az U22-es Európa-bajnokság után (ha megrendezik) térdműtét vár. Íme, az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság arany- és ezüstérmeseinek gondolatai!

 

Nők, döntő: Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös DSE, Gödöllői RC)–Háfra Dominika, Nagy Eszter (Penta-KSE) 2:0 (11, 14)

 

Vaida Beáta: Nyugodtak voltunk a döntő előtt, hiszen elemeztük az ellenfelet. Korábban kétszer játszottunk velük, egyszer ők, egyszer mi nyertünk, ám tudtuk, akkor részben fáradtság miatt veszíthettünk. Most valahogy minden működött, magabiztosnak kell lenni, hogy bajnok lehess. Nagyon büszke vagyok Fannira, hogy vállalta az egész nyaras „bolondulást”, hiszen szinte minden bajnokságon játszott, Gubik Hannával és velem is. Nem egy 17 éves lány fejben. Folytatjuk együtt, igaz, én még ebben az idényben játszom teremben, de közben jövök majd edzeni Budapestre.

 

Vecsey Fanni: Talán az volt a titkunk, hogy nem görcsöltünk rá a döntőre, hanem felszabadultan tudtunk játszani. Nem gondoltam volna az ob előtt, hogy meccset sem veszítünk majd. Nagyon örültem, amikor elkezdhettem Beával strandröpizni, rengeteget kellett készülni, ám ennek meglett az eredménye. Sokat edzettünk, versenyeztünk, így tudtunk összeszokni. Ha hibázgatok, kell még néha biztatás, de szerencsére Bea mellett nem kell aggódnom.

 

Háfra Dominika: Már az elején azt gondoltuk, különösebben nem érdekelnek minket a fordulók, mert kellett ez a két hónap, hogy összeérjünk. A terveink szerint folytatjuk együtt, ám Eszti Londonban él, meglátjuk, mit hoz a jövő. Egyébként nagyon szerettem volna az idén is döntőt játszani, ráadásul ez a második hely nagy fejlődést jelent, hiszen óriásit erősödött a bajnokság, hatalmas lépés ezüstérmet szerezni.

 

Nagy Eszter: Mondtuk, az elődöntőben bevettünk egy harmadik szettet a másodikba, sokat kivett belőlünk. Ugyanakkor az egész döntős hétvégének minden percét élveztük. Mi a fináléval már nyertünk, hiszen csak két hónapja ismertük meg egymást, Domi blokkolóból lett védekező, én bentről kijöttem blokkolni. Imádtuk! Sok időt töltöttünk együtt, ő jött hozzám Balatonfüredre, és hozzá. Sokat dolgozunk majd, jövőre még erősebben térünk vissza.

 

Férfiak, döntő: Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Soós Izsák, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) 2:0 (16, 16)

 

Hajós Artúr: Ebben az idényben három-, négy- és ötcsillagos versenyeken akartunk indulni, hogy jó párosokkal játsszunk, azt éreztük, erre lett volna szükségünk. A vírus miatt ez nem jött össze, de nagyon örülök, hogy a magyar bajnokságnak volt két fordulója és döntője, no meg, hogy nyertünk. Sajnálom, hogy Tatán nem tudtam indulni, hiszen szeretünk itthon játszani, itt van a családunk. Szombaton becsúszott egy vereség, ám van annyi rutinunk, hogy tudjuk, nincs vége a világnak, vasárnapra meg tudtuk tartani a boldog pontos játékot, amit szeretünk. U22-es Európa-bajnokságot játszunk még szeptemberben, ha megrendezik, aztán rám térdműtét és rehabilitáció vár.

 

Stréli Bence: Lupa-tavon remek játszani, ez a strandröpi, le tudod hűteni magad a vízben. Amúgy olyan kondiban vagyunk, hogy meg sem éreztük a szombati plusz egy mérkőzést, amelyet a csoportbeli vereség miatt játszottunk, Újult erővel tudtunk nyerni vasárnap két meccset. Reméljük, a holtszezon után végre beindul a World Tour-idény, és meg tudjuk valósítani, amiért dolgoztunk.

 

Soós Izsák: Öt éve nem játszottam döntőben, úgyhogy nagyon köszönöm Botinak a támogatását, a finálébeli vereségtől függetlenül sikeres volt az idény. Indiszponált voltam a döntőben, próbáltam kibillenni, de lehet, hogy az atmoszféra megfogott, nem tudtam megszokni. A második szett kicsit jobb volt, de Artúrék megérdemelték a sikert, ők voltak a jobbak. Az utolsó idényeim egyike volt ez, szeretek játszani, harmadik éve harcolok azzal, hogy edzősködés mellett pályára is lépjek.

 

Oláh Botond: Takács Gerivel kezdtem az idényt, de aztán összeálltam Izsákkal, nagyon kedves volt, hogy indult velem, hiszen pár nélkül maradtam erre az évre, a döntőnek köszönhetően klassz élményeim vannak erről a nyárról is. Lehet, hogy lesz folytatása a párosnak, lehet, hogy nem, én magam sem tudom, mik a terveim. Hosszú távon biztosan fiatal blokkoló srácot kell találnom magam mellé, de ilyenből vagy nincs még, vagy fejlődőben van.

Comments are closed.