Visszaszerezték a trónt, hibátlanul nyertek

Hajós Artúr és Stréli Bence 2018 után ismét aranyérmet szerzett, míg Vaida Beáta és Vecsey Fanni első sikerét aratta az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon, Vaidáék ráadásul egyetlen ob-meccset sem veszítettek.

 

Ha a hétvége előtt tippelni kellett volna, ki nyeri az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságot, talán sokan Hajós Artúr és Stréli Bence, illetve Vaida Beáta és Vecsey Fanni nevét mondták volna, s bár tényleg ők értek révbe, ez korántsem jelenti azt, hogy izgalommentesen alakult volna az ob utolsó napja. Ezúttal az időjárás sem tett keresztbe, a forróság hamar felszárította az előző esti vihar nedves nyomait.

 

Vaidáék az elődöntőben magabiztos első és szorosabb, 20-ra nyert második játszmával győzték le az U20-as és az U22-es korosztály bajnokát, Vasvári Eszter és Vasvári Zsófit, és a másik mérkőzés még körömrágósabban alakult. Háfra Dominika és az Angliából a nyárra hazatérő Nagy Eszter csupán a 11. kiemeltként kezdte a tornát, ehhez képest döntőig menetelt, amelyhez thrillerszerű, 31:29-es második szett kellett. A döntőben aztán Vaidáék pontosan, keményen szerválva játszottak, és nyertek is, de mindkét pár boldog lehetett, hiszen túl is teljesítette a célját. Elvégre a nyár elején összeálló Vaidáék sem várhatták, hogy a mesterversenyeken és az ob-döntőn is hibátlanok maradnak, míg Háfra és Nagy csak két hónapja ismerték meg egymást, így szereztek ezüstérmet. A bronzérem a Vasvári testvéreké, Eszteré és Zsófié lett.

 

A férfiaknál 2018 bajnoka, Hajós Artúr és Stréli Bence ünnepelhetett, ehhez az elődöntőben a második kiemelt, Tatán nyerő Rása Alex, Rozgonyi Bálint párost kellett felülmúlni. Megtették, mint ahogyan a másik ágon Oláh Botond és a 2015-ben bajnok Soós Izsák két szoros játszmában a 2014-es bajnok Nacsa Gábor, Kaszap Tamás duót győzte le. A döntő hosszú labdameneteket is hozott, szép megoldásokkal, ám Hajósék akkor sem inogtak meg, amikor Oláhék kicsit belejöttek, így ismét övék lett a bajnoki cím. Rása Alex és Rozgonyi Bálint roppant fáradtan vánszorgott a bronzmeccs után az árnyékba, de a harmadik hely adott nekik erőt, miután nagy csatában legyőzték a Nacsa, Kaszap duót.

 

A programot az U14-es lányok versengése zárta, Hermeczi Bernadett és Erdős Dalma nem akármilyen, kiélezett döntőben győzte le Németh Zinát és Stréli Tamarát, a harmadik helynek Breuer Mirtill és Miháli Nóra örülhetett.

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG

Elődöntő

Férfiak

Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE) 2.0 (21, 17). Soós Izsák, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)–Nacsa Gábor, Kaszap Tamás (Strandsport SE) 2:0 (19, 25)

Nők

Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös DSE, Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE) 2:0 (13, 20). Háfra Dominika, Nagy Eszter (Penta-KSE)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE) 2:0 (13, 29)

 

Döntő

Férfiak

Hajós, Stréli–Soós, Oláh 2:0 (16, 16)

Nők

Vaida, Vecsey–Háfra D., Nagy E. 2:0 (11, 14)

 

A 3. helyért

Férfiak

Rása, Rozgonyi–Nacsa, Kaszap 2:1 (–19, 9, 13)

Nők

Vasvári E., Vasvári Zs.–Divényi, Réthelyi 2:0 (13, 14)

 

Az U14-es leány ob végeredménye: 1. Hermeczi Bernadett, Erdős Dalma (Békéscsabai SZSE), 2. Németh Zina, Stréli Tamara (Újpesti TE), 3. Breuer Mirtill, Miháli Nóra (Penta-KSE, Gödöllői RC), 4. Márkus Nóra, Tóth Petra (Beach Sport, Strandsport SE)

Comments are closed.